BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norsk forretningssystem baseres på Silverlight

Teknologien gjorde det mulig å flytte etablert programvare ut på weben.

Selve fakturavisningen i Compello Web 2009, hvor zoom-og-grab-funksjonen gir muligheten til å flytte rundt på fakturaen for å se bestemte områder og zooming til ønsket nivå og deretter raskt tilbake.
Selve fakturavisningen i Compello Web 2009, hvor zoom-og-grab-funksjonen gir muligheten til å flytte rundt på fakturaen for å se bestemte områder og zooming til ønsket nivå og deretter raskt tilbake.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. okt. 2009 - 15:36

Microsofts Silverlight-teknologi har så langt for det meste blitt brukt i forbindelse med underholdning, inkludert levering av video.

Compello Software skal være blant de første norske som har utnyttet teknologien i en distribuert webapplikasjon som er beregnet for bedriftsmarkedet. Det dreier seg om en ny versjon av programvaren Compello, som er et system for elektronisk dokumenthåndtering og fakturabehandling.

- Når de ansatte hos kundene våre godkjenner fakturaer via web, er visualiseringen av selve fakturabildet helt sentral, sier Gustav Line, administrerende direktør i Compello,

Han forteller at bildet blir vektorisert ved hjelp av grafikkmotoren i Silverlight, slik at zooming og skalering fungerer godt.

- Faktisk blir opplevelsen av fakturaen bedre enn papiroriginalen når bildet forstørres, sier Line.

Til digi.no sier utviklingsdirektør i Compello Software, Yngvar Ugland, at selv om en slik funksjonalitet også trolig ville ha vært mulig med andre teknologier, var det med Silverlight det praktisk mulig for selskapet å lage en slik løsning på bare fire måneder, ved at man bygger videre på de interne utviklernes eksisterende .NET-kompetanse.

- Det var gjennomførbart så raskt fordi vi har kunnet gjenbruke kompetanse vi har fra før. Det spesielle er også at dette dreier seg et hyllevareprodukt som vil installeres hos hundrevis av kunder. Det er også vårt kjerneprodukt med en stor eksisterende kodebase. Det er banebrytende å putte Silverlight inn i et slikt produkt.

- Vi har mer enn 50 000 brukere som er avhengig av en god opplevelse av vår applikasjon. Verktøyene i Silverlight har gjort at vi kan utvikle raskere og samtidig gi kundene en bedre brukeropplevelse. I tillegg har programmeringsmodellen gitt oss en mer robust løsning - noe som er meget viktig for kundene som benytter standardisert programvare, forteller Line.

Compello mener Silverlight gjør det mulig å flytte flere tyngre og mer forretningsnære applikasjoner til weben enn det som tidligere har vært vanlig. Selskapet mener også at dette er et tegn på en ny tid for forretningsapplikasjoner, hvor de klassiske Windows-applikasjonene blir erstattet av løsninger med weben som tilgang, og som for eksempel benytter Silverlight-teknologi.

- Webbaserte forretningsløsninger gir betydelige fordeler for brukerne. Blant annet får man en enkel tilgang fra flere plattformer via en nettleser, fremfor å måtte installere en Windows-klient på en bestemt maskin eller på større terminalservere, sier Line.

- I tillegg til økt fleksibilitet for brukeren reduseres kompleksiteten av infrastrukturen og dermed kostnadene til utrulling og drift. Webbaserte modeller skalerer lineært og gir dermed også økt smidighet ved behov for endringer, sier Line.

Compello Software ble etablert i 1997. Både Gustav Line og Yngvar Ugland har tidligere vært ansatt i Microsoft Norge.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.