Norsk gründer får toppjobb i Yahoo

Skal lede strategiarbeid.

Norsk gründer får toppjobb i Yahoo
Yahoo har hatt vind i seilende under ledelsen til Marissa Mayer. Nå har den tidligere Google-direktøren hentet inn en norsk gründer til å lede selskapets strategiarbeid. Bilde: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images / All Over Press

Den norske gründeren og McKinsey-konsulenten André Christensen er blitt utnevnt som «senior vice president» for strategi og forretningsdrift i Yahoo. Det melder selskapet i en twittermelding. Jobbskiftet blir også omtalt i Silicon Valley Business Journal.

André Christensen går fra toppjobb i McKinsey til toppjobb i Yahoo. Bildet er hentet fra Christensens Linkedin-profil.
André Christensen går fra toppjobb i McKinsey til toppjobb i Yahoo. Bildet er hentet fra Christensens Linkedin-profil.

Christensen bor i Toronto, Canada hvor han frem til august i år har vært partner i konsulentgiganten McKinsey. Han har blant annet ledet den kanadiske teknologi-avdelingen til konsulenthuset samt hatt flere fremtredende roller. På begynnelsen av 90-tallet etablerte han Norges største sykkelbud-tjeneste, Førstemann, som han bygget opp samtidig som han tok en universitetsgrad.

I 1994 etablerte han også Raske Sykler, en «high-end» sykkel- og sportsforretning som fremdeles lever i beste velgående i Oslo. Han har også bakgrunn fra Gemini Consulting.

Ifølge hans egen Linkedin-profil flyttet Christensen til Canada i 2001, da han ble partner i McKinsey.

Yahoo har vært i en flengende utvikling etter at tidligere Google-topp Marissa Meyer ble utnevnt som toppsjef for den fordums nettgiganten. Tidligere i sommer kunne hun feire ett år som toppsjef i selskapet, og det med en aksjekurs som hadde steget med rundt 70 prosent siden hun tok over.

    Les også:

Les mer om: