Norsk handikap-IT fikk hjelp av Bill Gates

Det norske selskapet Igel og deres IT-løsninger for handikappede fikk i går verdifull drahjelp fra Bill Gates.

Det norske selskapet Igel og deres IT-løsninger for handikappede fikk i går verdifull drahjelp fra Bill Gates.

Det norske selskapet Igel og deres Rolltalk-løsning ble i går løftet frem under åpningen av Microsoft IT Forum i København. Under åpningen av messen fikk 4000 deltakere møte den norske legen Knut Julius Moskvil.

Moskvil er å og si helt lam og sitter i en rullestol, men klarer med det ene kneet og ørsmå hodebevegelser å styre en spesiallaget PC. Med Rolltalk-systemet styre Moskvil rullestolen, kan skrive tekst og spesifisere hva han vil ha hjelp til.

De forskjellige Rolltalk-versjonene bruker allerede av 400 mennesker med forskjellige handikap og skader til å kommunisere og styre utstyr.

Igel og Moskvil fikk etter showet besøk av Bill Gates. Møte med Gates gjorde at norske TV2 og ett amerikansk TV team gir Igel verdifull PR.

- Med våre begrensede ressurser vil det være en umulig oppgave å nå ut til hele verden. Ved et samarbeid med Microsoft og andre partnere vil dette kunne skje mye raskere, forteller medgründer Øystein Johnsen

Johnsen forteller digi.no at han hadde forberedt seg på å snakke forretningsstrategi med Gates, men Microsoft-sjef stilte i stedet en rekke tekniske spørsmål for å forstå hvordan Rolltalk er laget.

- Jeg spurte han om hvilke planer Microsoft har for å gjøre det lettere for mennesker med fysisk funksjonshemning å betjene programvare og om Longhorn, som er neste generasjon Windows, vill ha et forbedret grensesnitt for funksjonshemmede, sier Johnsen.

- Dette er tydelig noe som Bill Gates er levende opptatt av, han ga et meget utfyllende svar og vektla særlig forbedringer i grensesnittet for blinde og hørselshemmede, sier Johnsen.

Igel har nå blitt invitert til Microsofts hovedkontor. De to gründerne, Ann Christin Tørnqvist og Johnsen reiser allerede til Seattle i neste uke.

Du kan lese mer om Rolltalk-produktene på www.rolltalk.com

Til toppen