UTVIKLING

Norsk HTML5-verktøy for SAP

Neptune Application Designer er spesielt myntet på mobile applikasjoner.

Neptune Application Designer er et effektivt verktøy for å lage HTML5-applikasjoner mot SAP. Det installeres som en SAP AddOn og går rett inn i Netweaver.
Neptune Application Designer er et effektivt verktøy for å lage HTML5-applikasjoner mot SAP. Det installeres som en SAP AddOn og går rett inn i Netweaver.
16. des. 2011 - 13:41

Et norsk selskap, Neptune Software, har utviklet et verktøy for å lage HTML5-applikasjoner til SAP, Neptune Application Designer.

Selskapet ble opprettet i sommer. Daglig leder Ole-André Haugen sier til digi.no at verktøyet er utviklet med utgangspunkt i mange års erfaring med SAP. Han har selv arbeidet med SAP i 16 år, sist i Pearl Consulting.

Neptune Application Designer (NAD) brukes innenfor Netweaver. Det er kombinert med flere tillegg for å sikre enkel og rask utvikling for mobile enheter. Det installeres som en SAP AddOn, og beskrives som en «native SAP Workbench». Den siste utgaven, 1.20, støtter den nyeste versjonen av jQuery Mobile. Bruk av NAD krever, naturlig nok, kompetanse innen SAPs utviklerplattform ABAP (Advanced Business Application Programming).

– NAD kan brukes til å lage alt innen HTML5. Det gir en mulighet til alle SAP-kunder til å nyttiggjøre seg morgendagens teknologi, mener Haugen.

Han beskriver SAP som en fantastisk plattform med et dårlig brukergrensesnitt.

– Vi fokuserer på verktøy for et enklere brukergrensesnitt. Vi mener det treffer veldig godt, spesielt innen mobilitet. Funksjonelt er det en fullgod erstatning for Sybase-verktøy. Samtidig slipper man tilleggsservere.

Neptune har hittil skaffet seg tre kunder, alle i Norge, og har inngått partnerskap med flere konsulentselskaper med SAP-kompetanse, blant dem Pearl, Bouvet og EDB ErgoGroup. Forholdet til SAP er utmerket, selv om Neptune konkurrerer med SAPs egne verktøy. NAD er nylig sertifisert som SAP ABAP Add-on, og skal følgelig distribueres gjennom SAPs applikasjonsbutikk, Ecohub.

– Sertifiseringen er en nøkkel til det internasjonale markedet. Det er en tung og dyr prosess, men det veier veldig tungt. Med salg og markedsføring gjennom Ecohub, kommer vi også med på SAPs prislister.

Haugen er klar på at her skal det satses internasjonalt. Neptune har allerede utenlandske partnere, blant annet innen helsesektoren i Spania.

– Vi har nettopp fullført vårt første kurs i NAD, med 19 SAP-utviklere over tre dager. Deltakerne fikk full opplæring i å utvikle både online og offline webapplikasjoner. De var erfarne utviklere, med fra to års SAP-praksis og oppover.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.