Norsk Internet Explorer 5.0 bare timer unna

- Den norske versjonen vil være klar til nedlasting fra tirsdag kveld 23. mars, sier Ole Tom Seierstad i Microsoft Norge til digi.no.

- Den norske versjonen vil være klar til nedlasting fra tirsdag kveld 23. mars, sier Ole Tom Seierstad i Microsoft Norge til digi.no.

Det enkleste vil være å gå til ftp-tjeneren til Telenor Nextel, og laste ned derfra. Se peker i høyre marg. Den engelske versjonen er allerede lagt ut der.

- Dette gjelder den allmenne versjonen, ikke den som Telenor skreddersyr for abonnentene på Internett-tjenesten, understreker Seierstad.

- Du behøver ikke laste ned alle filene. Bare klikke på filen IE5SETUP.EXE og kjør den mens du holder forbindelsen oppe.

Et viktig poeng med Internet Explorer 5 er at du ikke behøver å laste ned alle komponentene - 67 MB - med en gang.

- I setup kan du velge en "minimal" installasjon på rundt 7 MB og en "typisk" på rundt 17 MB. I begge tilfeller vil du kunne bruke nettleseren straks den er installert. Etter hvert som nettstedene du besøker krever nye moduler, varsles du om det, og kan gi tillatelse til at programmet finner fram til og laster ned de påkrevde modulene på egen hånd.

Seierstad anbefaler den "typiske" installasjonen som gir blant annet Java og multimedia. Han mener den rekker for de aller fleste.

Hvis du kvier deg for å nytte en Internett-forbindelse til å installere IE5, kan du bestille en egen CD fra Microsoft med den norske eller den engelske versjonen.

- Integreringen mellom Desktop og Internet Explorer er gjort noe annerledes i versjon 5 enn i versjon 4. Det gjør at du ikke krasjer systemet om du skulle blande for eksempel engelsk IE5 med norsk Windows. Du kan risikere merkelige fenomener, som at språkene blandes i ulike tilbakemeldinger fra programmet. Generelt anbefaler vi at man holder seg til ett språk for Windows, Office og Internet Explorer på én og samme maskin.

IE5 kommer i første omgang til 16 og 32 biters Windows, samt Solaris og HP-UX. Mac-utgaven kommer først til sommeren

- Mac-brukerne ble jo tilgodesett med en egen interim-utgave døpt IE4.5 som aldri kom for Windows. Det er bare Windows 32 bit-versjonen som er tilgjengelig fra Telenor Nextel.

Til toppen