Norsk internett-tilbyder solgt til amerikanere

Amerikanske Wayport kjøper den norske Internett-tilbyderen Netpower Wireless.

Amerikanske Wayport kjøper den norske Internett-tilbyderen Netpower Wireless.

USAs største WLAN-operatør Wayport, med europeisk hovedkontor i København, ekspanderer på det europeiske marked ved å kjøpe norske NetPower Wireless Solutions AS. Fra før av har det amerikanske selskapet cirka 12 000 WLAN-soner – «hotspots» – i USA og i Europa.

Netpower leverer tjenesten IPzone og tilbyr tjenester som er ganske like dem fra Wayport. Med dette kjøpet er Wayports tjenester nå tilgjengelige på nesten 200 steder i Europa, herunder på hotellkjedene Rica Hotels og Radisson SAS og på de fem største lufthavnene i Norge (Oslo-Gardermoen, Stavanger, Bergen, Bodø og Trondheim).

– Netpower Wireless er særlig attraktive på grunn av deres posisjon på det skandinaviske marked. Kjøpet er strategisk viktig for oss, sier Ib Drachmann-Hansen, administrerende direktør for Wayport i EMEA (Europa, Midtøsten og Afrika),

Netpower Wireless Solutions ble grunnlagt i 1999 og tilbyr trådløse bredbåndstjenester innenfor hotell- og restaurantbransjen. I tillegg var selskapet den første skandinaviske leverandøren av bredbåndstjenester til norske lufthavner.

Det europeiske hovedkontoret vil fortsatt være plassert i Danmark Netpower blir selskapets salgskontor i Norge. Administrerende direktør i NetPower Wireless, Stein Sommerseth, blir salgsdirektør i Wayport EMEA.

Til toppen