Norsk internetteknologi berget av de ansatte

En gruppe ansatte har berget et av Norges eldste webselskaper og refokusert det på egen teknologi.

En gruppe ansatte har berget et av Norges eldste webselskaper og refokusert det på egen teknologi.

Det startet som Intervett midt på 1990-tallet. Etter en fusjon i juni 1998 ble navnet endret til InfoStream. Våren 2000 ble InfoStream kjøpt av franske Integra. Så kom et nytt navnebytte, til dagens Manamind, mens InfoStream-navnet levde videre som ASP. Da Integra ble kjøpt av amerikanske Genuity skiftet InfoStream ASP navn til Genuity Norge. Imens ble Manamand integrert med kommunikasjonsselskapet MediaFront. I mai 2002 vedtok Genuity å avvikle det etter hvert ganske så mangfoldige Manamind.

Les også

For å berge de reelle verdiene i selskapet, opprettet en gruppe ansatte, blant dem daglig leder Wiljar Nesse, og Jan Vormeland og Hugo Sundkjer fra salgssiden, selskapet Manamind Holding AS. De fikk tilstrekkelig støtte til å kjøpe og refinansiere Manamind. Avtalen med Genuity ble underskrevet midt i fellesferien, 18. juli.

- Det som er igjen, er et rendyrket og slankt programvarehus, i motsetning til tidligere, sier Hugo Sundkjer til digi.no. - Vi har refokusert på det ene produktet Manamind Collect.

Collect ble oppgradert til versjon 3.0 i slutten av august. Det kan lettest beskrives som mellomvare - komponenter - for å bygge onlinetjenester basert på sanntidsinformasjon. DnB, Acta, Sparebank1 og Terra har brukt Collect til sine systemer for online aksjehandel. Sydkraft bruker Collect i sine systemer for strømavlesning. ABB og Svenska Dagbladet bruker Collect i sine finansielle informasjonstjenester.

Manamind mener markedet for ferdige komponenter for onlinetjenester basert på sanntidsinformasjon er voksende, og sikter internasjonalt. Selskapet har partneravtaler med IBM, Novell, SIX AB og Reuters, og kan tilby verktøy og integrering mot applikasjonsservere som WebSphere (IBM) og WebLogic (BEA). Novell-verktøyet eXtend Comnposer - opprinnelig SilverStream, som Novell kjøpte i juni i år - integrerer Collect i et J2EE-basert utviklingsmiljø, og gjør at Collect-løsninger også kan bygges som webtjenester ("web services"). Partneravtalen med Novell innebærer at Novell påtar seg et globalt markedsføringsansvar for Collect.

Les også

Til toppen