BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norsk IT-drift inntar USA

Åpner filial i California og skuffer inn penger.

Erik Bakkejord og Intility åpner USA-kontor. Bakkejord er tidligere kjent for å ha tjent svært gode penger som gründer av Stepstone.
Erik Bakkejord og Intility åpner USA-kontor. Bakkejord er tidligere kjent for å ha tjent svært gode penger som gründer av Stepstone.

Med en tidsforskjell på 9 timer er tilstedeværelse i California blinket ut som et viktig fortrinn for det Oslo-baserte IT-driftsselskapet Intility.

Fra den spede starten i år 2000 har de bygget seg kraftig opp. Etter noen blodige oppstartsår har lønnsomheten blomstret. I dag fungerer de som IT-avdelingen til drøyt 300 bedriftskunder og 10.000 brukere.

Nå etablerer de sitt første utenlandskontor. Valget falt på den lille byen Oxnard fem mil vest for Los Angeles.

– For oss var det ikke viktig å etablere oss i Silicon Valley. Derimot var det viktig å legge oss til vestkysten av USA, forteller daglig leder Erik Bakkejord til digi.no.

Tre ansatte flyr over i mars for å starte den nye avdelingen. Poenget er altså tidssonen, som er hensiktsmessig for å sørve kunder med avdelinger og partnere utenfor Europa.

– I første om gang gjør vi dette helt og holdent for å gi våre eksisterende kunder en bedre tjeneste. Jeg kan ikke utelukke at vi også ser på det amerikanske markedet, men det ligger nok lengre fram i tid, sier Bakkejord.

Intility har bare ett produkt. Enkelt forklart er det en skybasert tjenesteplattform, samtidig som de tar totalansvar for kundenes IT-drift. Kundene sitter for øvrig på tykke klienter med lokale administrative rettigheter, og dermed full fleksibilitet til selv å kunne flikke på pc-ene sine.

Skuffer inn penger

Dette ga i 2011 en omsetning på drøyt 160 millioner kroner og nesten 30 millioner i overskudd. I motsetning til IT-drift generelt har de klart å beholde relativt høye marginer. Intility har i dag nærmere 150 ansatte.

Fjorårstallene er ikke klare ennå, men vil ifølge Bakkejord øke både i omsetning og resultat. Han anslår en driftsmargin på rundt 15 prosent.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.