Netcompany kjøper Mesan

Norsk it-konsulentselskap kjøpt opp av danske Netcompany for 150 millioner

Gorm Hedløy, administrerende direktør i konsulentselskapet Mesan.
Gorm Hedløy, administrerende direktør i konsulentselskapet Mesan. (Bilde: Erlend Tangeraas Lygre)

Det danske it-selskapet Netcompany har kjøpt opp det norske konsulenthuset Mesan for rundt 150 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Ambisjonen er i følge en pressemelding fra Netcompany å bli et ledende selskap i det skandinaviske IT-markedet, og oppkjøpet av Mesan skal være et viktig skritt i en skandinavisk satsning. Ledelsen i Mesan vil reinvestere deler av gevinsten fra salget i Netcompany og ta ansvar for Netcompanys vekstambisjoner i Norge, heter det i pressemeldingen.

Ifølge Dagens Næringsliv er Netcompany 50 prosent eid av det norske oppkjøpsfondet FSN Capital, et fond som er gründet og ledet av Frode Strand-Nielsen. Mesan ble startet i 2000, og driver hovedsakelig med systemutvikling.

800 ansatte – 120 i Norge

Netcompany har planer om å ekspandere ytterligere i andre nordeuropeiske land de nærmeste årene, både gjennom organisk vekst og oppkjøp. Selskapet har over 800 ansatte på kontorer i København, Århus, Aalborg, Odense og Warszava.

Etter Mesan-oppkjøpet vil Netcompany ha en avdeling med rundt 120 ansatte i Oslo.

Netcompany kan vise til en gjennomsnittlig årlig vekst på over 20 prosent på både topp- og bunnlinjen siden selskapet startet opp i 1999. 

– Vi er veldig imponert over den høye kvaliteten på Mesans ansatte og hvordan de som oss har en unik leveransekultur og hele tiden leverer suksessfulle prosjekter. Jeg gleder meg over hvor raskt denne avtalen kom i stand. Nå skal vi i fellesskap ta økte markedsandeler i det norske markedet, skriver administrerende direktør og gründer André Rogaczewski i Netcompany i pressemeldingen.

Administrerende direktør Gorm Hedløy i Mesan sier han er imponert over Netcompanys evne til å posisjonere seg i det danske it-markedet. 

– Vi er overbevist om at det er et stort potensial for vekst i dette samarbeidet og at vi sammen med våre danske venner kan løfte selskapet til å bli en vesentlig IT-leverandør i Norge. I neste runde skal vi jobbe sammen om å få fotfeste i andre markeder i Nord-Europa, sier Hedløy.

Oppkjøpet må godkjennes av konkurransetilsynet før det blir gjennomført.

Digi.no slo av en prat med Mesan-sjefen i februar: 
– 
Bedrifter skryter av at de bare ansetter seniorer. Hvem gjør da junioroppgavene?

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Til toppen