Norsk IT-selskap får penger til å stoppe ID-tyveri

Venture-selskapet Viking Venture investerer 10 millioner kroner i norsk IT-selskap.

Norsk IT-selskap får penger til å stoppe ID-tyveri

Venture-selskapet Viking Venture investerer 10 millioner kroner i norsk IT-selskap.

Signicat er et norsk IT-selskap som ble etablert i 2006. Det er en spin-off fra Kantega som jobber med identitetsløsninger.

Nå forteller ventureselskapet Viking Venture at de har stor tro på selskapet, og at de derfor investerer 10 millioner kroner for å finansiere selskapets ambisjoner om å bli Europas ledende sikkerhetsportal.

- Vi har fulgt med Signicat over lengre tid, og det har vært imponerende å se hvordan dette selskapet har opparbeidet seg posisjonen som Nordens ledende sikkerhetsportal. Vi er overbevist om at digital identitet kommer til å bli enda viktigere for å gjøre fremtidens internetthandel sikker og brukervennlig, og tror Signicat har muligheten til å bli globalt ledende innen dette spennende området, sier partner Joar Welde i Viking Venture, i en pressemelding.

Signicat har allerede en stor portefølje av kunder fra bank, forsikring og internetthandel som bruker nettjenesten for å sikre identitetstyveri, og for å effektivisere forretningsprosessene sine gjennom bruk av digital signatur på avtaledokumenter.

- Signicats identitetstjenester er veldig kostnadseffektive, og enkel å integrere med portaler og annen programvare. Når resten av Europas land etter hvert innfører hver sine nasjonale eID-løsninger, kommer Signicat til å ha et produkt som er veldig godt tilpasset behovene til store selskaper med virksomhet i mange land, sier Gunnar Nordseth, daglig leder i Signicat.

Til toppen