Abonner
BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norsk IT-selskap i skvis

Har ikke penger til å betale forfalte krav.

Aksjekursen til NetConnect har falt nesten 90 prosent på ett år og selskapet varslet fredag at de ikke har penger til å betale forfalte krav. Bildet er fra 2010 da selskapet gikk på børs. Planen da var å få fart i kommersialiseringen av selskapets produkter. Det har tatt lengre tid enn forutsatt.
Aksjekursen til NetConnect har falt nesten 90 prosent på ett år og selskapet varslet fredag at de ikke har penger til å betale forfalte krav. Bildet er fra 2010 da selskapet gikk på børs. Planen da var å få fart i kommersialiseringen av selskapets produkter. Det har tatt lengre tid enn forutsatt.

IT-selskapet NetConnnect har utviklet en samhandlingsplattform, basert på Microsofts Sharepoint, som de leverer som en tjeneste i nettskyen. Men markedet har ikke vært med selskapet det siste året. Søndag varslet selskapet om en alvorlig likviditetsskvis.

Aksjene i NetConnect ble notert på Oslo Axess, «lillebroren» til Oslo Børs, sommeren 2010 men har ikke gitt særlig god avkastning. Selskapet ble etablert av Rolf Larsen, som også sto bak Riksnett og Active ISP.

Etter at selskapet meldte om sine pengeproblemer har aksjekursen stupt nesten 36 prosent. Det siste året er hele 88 prosent av selskapets børsverdi forduftet.

I børsmeldingen selskapet sendte ut fredag skriver de at kontantstrømmen har vært dårligere enn forventet den siste tiden. Det har ført selskapet i en situasjon der de trenger frisk likviditet på kort sikt for å sikre videre krav.

– Selskapet har p.t. forfalte, ikke oppgjorte krav i størrelsesorden 1,06 millioner kroner, står det i den dystre meldingen.

Nå håper selskapet at de vil klare å finne kortsiktig finansiering på rundt 2 millioner kroner for å sikre at selskapet overlever. Håper er nemlig at en avtale med det amerikanske selskapet Parallels vil sørge for en ny vår for NetConnect.

– Gjennom denne avtalen er målet at Parallels skal tilby NetConnect sine tjenester og produkter til sitt distribusjonsnett med mer enn 10.000 leverandører i nettskyen, noe som igjen da ventelig vil innebære betydelig omsetningsøkning, og derav positivt utslag på resultatene, skriver selskapet.

Tidligere i år inngikk NetConnect en avtale med meglerhuset Sparebank1 Markets med øye å sikre arbeidskapital til å gjennomføre avtalen de har med Parallels. Meglerhuset skulle «frembringe strategiske og finansielle alternativer», blant annet se om det var mulig å hente mellom 10 og 12 millioner kroner fra investorer. Nå er avtalen med meglerhuset utvidet til også å gjelde det akutte finansieringsbehovet.

Men for eksisterende aksjonærer er det små håp for at lykken vil snu. Markedsverdien etter det massive kursfallet mandag er på skrale 6 millioner kroner. I første kvartal 2012 tapte selskapet 3,6 millioner kroner mens de omsatte for 411.000 kroner. Spørsmålet nå er om dagens aksjonærer, eller noen andre, er villig til å bla opp de millionene som trengs for å drive selskapet videre med basis i avtalen selskapet har inngått i USA.

Ledelsen i selskapet tror nemlig det vil være mulig å oppnå en positiv kontantstrøm og vesentlig omsetningsvekst utover i 2013 med påfølgende vekst i 2014 og 2015. Men det forutsetter at de klarer å hente inn penger fra markedet.

– Selskapet er fortsatt av den oppfatning at våre produkter adresserer et behov innenfor et av IT bransjens mest voksende segmenter, skriver selskapets ledelse i børsmeldingen.

Det lyktes ikke digi.no å få kommentarer fra daglig leder, Pål Storehaug, i selskapet mandag.

    Les også: