Norsk IT-vekst lavest i Norden

IDC senker estimatene for vekst i 2004, men likevel kommer Norge svakest ut i Norden.

IDC senker estimatene for vekst i 2004, men likevel kommer Norge svakest ut i Norden.

Etter tre harde år, er nå signalene på vekst mange. Men hvor høy den blir er det stor usikkerhet om - fortsatt prispress gjør at maskinvaresalget må øke kraftig i volum for bare å oppretteholde omsetningen.

En ringerunde i IKT-bransjen digi.no gjennomførte i november og desember, viste at lederne hos de største selskapene tror at konsulent, outsourcing og programvare blir vekstvinnerne.

I en fersk rapport går analyseselskapet IDC ut med nye spådommer for vekst i de fire nordiske landene i 2004.

IDC påpeker at den amerikanske økonomien viser klar vekst, men at dette ikke er tilfelle i Norden. Den danske økonomien slet i andre halvdel av 2003 og ligger nå an til et svakt fall.

Norge ser ut til å holde seg og i Sverige er veksten høyere enn forventet. Dette gjør at kundene fremdeles vil være forsiktige på IKT-investeringer, mener IDC.

Dette gjør at leverandør må være flinke til å redusere risiko, fokusere på pris og gi fleksibilitet, mener IDC.

IDC spådde 3 prosent IT-vekst for Sverige i 2004, men løfter dette 3,4 prosent. IDC kutter estimatene for Finland radikalt fra 5,8 til 4 prosent vekst og det samme i Danmark - fra 5,7 prosent vekst til 4 prosent.

Tallene for Norge står nesten stille, men de viser svakheten i det norske markedet. For IDC spår fortsatt bare 2,6 prosent vekst i det norske IT-markedet i 2004.

Til toppen