BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norsk kjemperabatt på Windows 7

Microsoft frir til norske bedrifter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. nov. 2009 - 13:23

Microsoft Norge kommer i morgen, den 1. desember, til å halvere prisen det koster for bedrifter å oppgradere til Windows 7 Professional. Det forteller John Henrik Andersen, Windows-direktør med ansvar for bedriftsmarkedet ved Microsoft Norge, til digi.no.

- Vi har en teori om at minst 70 prosent av pc-ene i norske bedrifter allerede er kapable til å kjøre Windows 7, slik at det ikke er nødvendig å skifte ut maskinvare for å ta det i bruk, sier Andersen.

- Norge er av Microsoft sentralt ansett for å være langt fremme. Derfor er Norge ett av tre land i verden, og det eneste i Europa, hvor vi innfører denne rabatten.

Rabatten gjelder kun de som oppgraderer fra Windows XP Professional eller Windows Vista Business til Windows 7 Professional. Rabattperioden varer fram til 31. januar 2010.

Ifølge Andersen vil alle forhandlere i Norge tilby denne rabatten fra og med i morgen.

Man skulle kanskje tro at Microsoft gjør dette for å få fart på Windows 7-salget, men det avviser Andersen.

John Henrik Andersen i Microsoft Norge. <i>Bilde: Per Ervland</i>
John Henrik Andersen i Microsoft Norge. Bilde: Per Ervland

- Windows 7 har fått en fantastisk mottakelse i markedet. Etter de første fire ukene har vi solgt dobbelt så mange enheter, sammenlignet med noe annet operativsystem etter tilsvarende periode, sier Andersen, men har ingen konkrete salgstall å komme med.

Flere har trodd på at Windows 7 skulle bidra til økt salg av pc-er, men en rabattordning som denne, som i stor grad oppfordrer kundene til å beholde maskinvaren de allerede har, kan få motsatt effekt.

Andersen forteller at Microsoft ikke har spurt pc-leverandørene om hva de synes om denne rabatten. Han mener vi er i en situasjon som har flere sider, hvor mange uansett ikke ville ha byttet ut maskinvaren på flere år, men som nå bedre mulighet til å ta i bruk en ny Windows-versjon.

Samtidig mener han at vi fortsatt er inne i et skifte fra stasjonære til bærbare maskiner, noe som uansett vil bidra til nysalg av pc-er.

- Vi ser likevel en indikasjon på at maskinvaren ikke vil byttes ut like raskt som tidligere, sier Andersen.

- Da vi lanserte Windows 7 var det første gang det ble lansert et nytt operativsystem uten økning i hardwarekravene, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.