Produktet (coCrypt) HDD nå skal selge gjennom et tysk forhandlernett blir levert med kapasiteter fra 16 til 128 gigabyte. Den kan utvides ytterligere med SD-kort. I tillegg skal de selge SSD-lagringsenheter som må låses opp under pc-oppstarten med egne smartkort.
Produktet (coCrypt) HDD nå skal selge gjennom et tysk forhandlernett blir levert med kapasiteter fra 16 til 128 gigabyte. Den kan utvides ytterligere med SD-kort. I tillegg skal de selge SSD-lagringsenheter som må låses opp under pc-oppstarten med egne smartkort. (Bilde: unknown)

HIGH DENSITY DEVICES

Norsk kryptopinne inntar Tyskland

- Dette er en stor milepæl for oss, sier High Density Devices.

Oslo-baserte High Density Devices (HDD) har utviklet en kryptert minnepinne, samt en kryptert SSD-modul med smartkort, tilpasset kunder med ekstra høye krav til sikkerheten.

Les reportasje: Dette er en norsk kryptomaskin

En fersk kontrakt vitner om at ting er i ferd med å løsne for teknologibedriften. Distribusjonsavtalen med tyske Actidata Storage Systems åpner opp Tyskland som et nytt marked for dem.

- Dette er en stor milepæl for oss, forteller administrerende direktør Gudmundur Einarsson til digi.no.

Ifølge ham er avtalen verdt minst 3 millioner kroner det første året. Men det anslås at dette vil øke de neste 3-4 årene.

Tidligere har de inngått lignende avtaler i Norge og Nederland. HDD har patentert teknologi og produktene har oppnådd en rekke sikkerhetssertifiseringer. Dette har medført at produktene er tatt i bruk blant annet i det norske forsvaret og offentlig sektor, i nevnte Nederland samt det amerikanske droneprogrammet Global Hawk gjennom forsvarsleverandøren Northrop Grumman.

- Vi ser lys i tunnelen. Men dette er nitidig arbeid hver dag. Ingenting kommer av seg selv. Vi jobber videre med å få godkjenning i Italia og noen mindre land i Europa, sier Einarsson.

Smartkort, kryptert SSD og minnepinnen. Fra v. teknologidirektør Atle Haga og adm.dir Gudmundur Einarsson i High Density Devices AS.
Ser lyset i tunnelen: teknologidirektør (fra v.) Atle Haga og administrerende direktør Gudmundur Einarsson i High Density Devices. Bilde: unknown
 

Til toppen