AVTALER & KONTRAKTER

Norsk kryptopinne inntar Tyskland

- Dette er en stor milepæl for oss, sier High Density Devices.

Produktet (coCrypt) HDD nå skal selge gjennom et tysk forhandlernett blir levert med kapasiteter fra 16 til 128 gigabyte. Den kan utvides ytterligere med SD-kort. I tillegg skal de selge SSD-lagringsenheter som må låses opp under pc-oppstarten med egne smartkort.
Produktet (coCrypt) HDD nå skal selge gjennom et tysk forhandlernett blir levert med kapasiteter fra 16 til 128 gigabyte. Den kan utvides ytterligere med SD-kort. I tillegg skal de selge SSD-lagringsenheter som må låses opp under pc-oppstarten med egne smartkort. Bilde: unknown
17. juli 2015 - 12:33

Oslo-baserte High Density Devices (HDD) har utviklet en kryptert minnepinne, samt en kryptert SSD-modul med smartkort, tilpasset kunder med ekstra høye krav til sikkerheten.

Les reportasje: Dette er en norsk kryptomaskin

En fersk kontrakt vitner om at ting er i ferd med å løsne for teknologibedriften. Distribusjonsavtalen med tyske Actidata Storage Systems åpner opp Tyskland som et nytt marked for dem.

- Dette er en stor milepæl for oss, forteller administrerende direktør Gudmundur Einarsson til digi.no.

Ifølge ham er avtalen verdt minst 3 millioner kroner det første året. Men det anslås at dette vil øke de neste 3-4 årene.

Tidligere har de inngått lignende avtaler i Norge og Nederland. HDD har patentert teknologi og produktene har oppnådd en rekke sikkerhetssertifiseringer. Dette har medført at produktene er tatt i bruk blant annet i det norske forsvaret og offentlig sektor, i nevnte Nederland samt det amerikanske droneprogrammet Global Hawk gjennom forsvarsleverandøren Northrop Grumman.

- Vi ser lys i tunnelen. Men dette er nitidig arbeid hver dag. Ingenting kommer av seg selv. Vi jobber videre med å få godkjenning i Italia og noen mindre land i Europa, sier Einarsson.

Smartkort, kryptert SSD og minnepinnen. Fra v. teknologidirektør Atle Haga og adm.dir Gudmundur Einarsson i High Density Devices AS.
Ser lyset i tunnelen: teknologidirektør (fra v.) Atle Haga og administrerende direktør Gudmundur Einarsson i High Density Devices. Bilde: unknown
 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.