BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norsk kunnskapsteknologi til Benelux

En stor nederlandsk distributør har opprettet et eget datterselskap for å spre kunnskapsteknologien Corporum fra det norske selskapet CognIT.

5. okt. 2001 - 13:44
CognIT AS fikk sitt store kommersielle gjennombrudd i september da Norsk Hydro foretrakk dem framfor den internasjonale konkurrenten Autonomy for å etablere et skreddersydd verktøy for kunnskapsledelse i metalldivisjonen.

Da var CognIT for lengst anerkjent i internasjonale forskningsmiljøer, blant annet som norsk deltaker i EUs kunnskapsprosjekt On-To-Knowledge.

Nå er CognITs første internasjonale distributøravtale et faktum. Det nederlandske selskapet LP Holding, som ellers er ekspert på konferansesystemer, har opprettet et eget datterselskap, BeeInformed for å spre CognIT-produkter i Benelux-landene.

- Det kan synes pussig at vi har valgt LP Holding, sier CognITs markedssjef Kristin Dahl til digi.no. - Poenget for oss er at de har et utstrakt kontaktnett, og at de har opprettet et eget datterselskap for våre produkter.

CognIT og Autonomy har vidt forskjellige angrepsmetoder for å oppnå rask gjenfinning av ønsket informasjon fra en database eller en samling digitale dokumenter. Autonomy bygger utelukkende på gjenkjenning av mønstre på byte-nivå, og er uavhengig av hvilket språk dokumentbasen er skrevet i. CognIT bygger på maskinelle analyser av innhold og grammatikk, slik at Corporum må skreddersys ett og ett språk.

- Vi brukte fire år på å lage den engelske utgaven, sier Dahl. - Når den var i havn, tok det fire måneder å lage den norske. De nyeste utgavene gjelder tysk og svensk, det tok fire uker å lage hver av dem.

Samarbeidet med BeeInformed innebærer at Corporum skal tilrettelegges for dokumentsamlinger på nederlandsk og fransk. Et annet språk CognIT ser på, er arabisk.

- Vår kunnskapsteknologi gjør bedrifter mer produktive og mer effektive, sier Dahl. - En intern undersøkelse hos Hydro avslørte at ingeniørene i metallavdelingen brukte gjennomsnittlig to timer hver dag for å lete opp informasjon. Pilotprosjektet vi kjørte hos dem viste at vi kunne gjøre all slik informasjon umiddelbart tilgjengelig.

24. og 25. oktober avholdes konferansen Knowledge Management - Hvordan dyrke frem en lærende organisasjon på Aker Brygge i Oslo. Her vil en rekke store norske brukere av kunnskapsteknologi, både CognIT-kunder og andre, gjøre rede for sine erfaringer.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.