Norsk kvinnelig IT-topp går til Avanade

Anne-Cecilie Fagerlie blir Nordensjef i Accenture og Microsoft-eide Avanade.

Anne-Cecilie Fagerlie blir Nordensjef i Accenture og Microsoft-eide Avanade.

Anne-Cecilie Fagerlie er en av de få kvinnelige toppsjefer i IT-bransjen, som nå går fra stillingen som IT-sjef i Aker Kværner til Nordensjef i Avanade.

Fagerlie var fra 2002 til 2006 senior vice president Group IT i Aker Kværner med ansvaret for å etablere en ny global IT-organisasjon og systemplattform. Før dette har hun over 18 års erfaring i Accenture.

Hun har en mastergrad i datavitenskap fra NTNU med tilleggskurs fra BI.

Europasjefen i Avanade, Andrew White har store forventninger til Fagerlie med sine over 20 års fartstid i IT-bransjen, i tillegg til lederroller i flere forskjellige IT-organisasjoner.

White tror at Avanade, som er teknologi-integratoren som har spesialisert seg på Microsofts plattform mot store virksomheter, kan møte stor pågang de nærmeste årene.

Fagerlie har styreverv i Data Respons ASA og Nordic Semiconductor ASA, i tillegg til Forskningsrådet og Fakultetsrådet for informatikk, matematikk og elektronikk ved NTNU,. Hun har tidligere hatt styreverv i flere andre teknologibedrifter som EDB Business Partner, Datatilsynet og Den norske Dataforening.

Til toppen