BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norsk Linux klar 15. august

Snart får du en norsk Linux-CD med en stor programpakke som kan installeres med noen tastetrykk. Du kan laste ned selv allerede nå.

7. aug. 2002 - 11:02


Les også:

Skolelinux-prosjektet hadde som mål å lansere 23. august, men alt vil være ferdig 15. august, forteller prosjektkoordinator Knut Yrvin til digi.no, men legger til at installasjonsprogrammet ikke vil fungere med absolutt all maskinvare og at det kommer oppdateringer.


Er du utålmodig, kan du laste ned Skolelinux allerede nå fra Skolelinux. Testversjon 27 inneholder installasjonsprogrammet. Her kan du laste ned et ISO-image og brenne en installasjons-CD selv.

- Foreløpig er det ikke noe grafisk grensesnitt, men du svarer på fem spørsmål, så har du installert alt på 20 minutter, hevder Yrvin.

Interessen for bruk av Skolelinux-prosjektet vokser, noe som gir prosjektet økonomisk vind i seilene.

Utdanning- og forskningsdepartementet har gitt prosjektsgruppen mulighet til å søke om penger til å hjelpe endel skoler å ta i bruk Linux. - Vi skal søke om noen millioner kroner for å hjelpe 25-30 skoler å innføre Skolelinux, forteller Yrvin.

- Vi synes prosjektet er interessant, både fordi det kan spare penger og gi større driftssikkerhet. Men vi kan ikke pålegge noen å bruke verken Linux eller Windows, forteller Øystein Johannessen, avdelingsdirektør for IKT og dokumentasjon i Utdanning- og forskningsdepartementet til digi.no.

Skolene får også mer hjelp, for nå blir Yrvin tilgjengelig på heltid i en stilling finansiert av Norwegian Unix User Group Foundation.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.