Norsk Linux-løsning i ny PDA

Den amerikanske elektronikkprodusenten Royal vil ta i bruk Trolltechs Qtopia-plattform i en ny lommedatamaskin.

Den amerikanske elektronikkprodusenten Royal vil ta i bruk Trolltechs Qtopia-plattform i en ny lommedatamaskin.

Trolltech og Royal annonserte tirsdag et samarbeid om å utvikle nye, Linux-basert enheter. Blant annet ønsker selskapene å tilby avanserte PDA-er til konkurransedyktige priser for både konsument- og bedriftsmarkedet, basert på Trolltechs Qtopia-plattform.

    Les også:

Qtopia er ifølge Trolltech en Linux-basert applikasjonsplattform og brukergrensesnitt designet for å gjøre mobil databehandling enkel, kraftfull, intuitiv og fleksibel.

Det første produktet, Royal LineaLX, ventes å komme på markedet i USA i fjerde kvartal 2003. Utsalgsprisen skal være under 300 dollar.

- Dette partnerskapet med Trolltech forsterker Royals styrke og ekspertise i å skape produkter med topp funksjonalitet og aggressiv prissetting. Det gir å et grunnlag for en komplett linje med Linux-baserte PDA-er, sier Todd Althoff, visepresident for markedsføring og ny utvikling ved Royal, i en pressemelding.

Daglig leder for Trolltech, Haavard Nord, sier i pressemeldingen at samarbeidet vil sette en standard for nye, spennende konsumentprodukter.

Qtopia brukes allerede i blant annet flere PDA-er fra Sharp, men også andre typer enheter.

Til toppen