FORBRUKERTEKNOLOGI

Norsk løsning skal gi smartere smarttelefoner

Norske Smartphones Telecom vil om få dager lansere programvare som skal "revolusjonere" bruken av smarttelefoner.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. feb. 2005 - 11:46

Smartphones Telecom skal mandag presentere et produkt selskapet kaller "Freedom". Uten å gå i detalj, forteller selskapet at det snakk om en leser for mobile Internett-tjenester som skal gjøre smarttelefoner til - nettopp - smarte telefoner.

Freedom skal gjøre det interessant for tilbydere av mobile Internett-tjenester å utvikle tjenester, og dermed samtidig interessant for folk i farten å bruke slike tjenester. Freedom er utviklet i nært samarbeid med Carrot Communications.

– Hele ideen bak Freedom er å gi brukerne frihet. Nå kan de få tilgang til skreddersydd – og ikke minst nyttig informasjon hele tiden, sier Marianne Wergeland Jenssen i Smartphones Telecom, i en pressemelding.

- Derfor har vi også satset på å få på plass tjenestetilbydere som gir brukerne nyttige verktøy, slik som oppdaterte børskurser, opplysnings- og karttjenester som kan kobles mot adressebok, og værtjenester, forteller hun.

Blant tjenestetilbyderne nevnes Oslo Børs, Opplysningen og Map Solutions, samt Markedsavdelingen i Meteorologisk institutt.

- Akkurat som mobiltelefonisalg tok av med SMS-tjenestene og PC-salget tok av med Internett, tror vi at smartphones trenger en lignende nyttig ”killer-applikasjon” for å ta av. Og det beste av alt er at dette er 100 prosent norskutviklet teknologi, sier Øyvind Lundbakk Pedersen i Smartphones Telecom.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.