Norsk løsning skal gi smartere smarttelefoner

Norske Smartphones Telecom vil om få dager lansere programvare som skal "revolusjonere" bruken av smarttelefoner.

Norske Smartphones Telecom vil om få dager lansere programvare som skal "revolusjonere" bruken av smarttelefoner.

Smartphones Telecom skal mandag presentere et produkt selskapet kaller "Freedom". Uten å gå i detalj, forteller selskapet at det snakk om en leser for mobile Internett-tjenester som skal gjøre smarttelefoner til - nettopp - smarte telefoner.

Freedom skal gjøre det interessant for tilbydere av mobile Internett-tjenester å utvikle tjenester, og dermed samtidig interessant for folk i farten å bruke slike tjenester. Freedom er utviklet i nært samarbeid med Carrot Communications.

– Hele ideen bak Freedom er å gi brukerne frihet. Nå kan de få tilgang til skreddersydd – og ikke minst nyttig informasjon hele tiden, sier Marianne Wergeland Jenssen i Smartphones Telecom, i en pressemelding.

- Derfor har vi også satset på å få på plass tjenestetilbydere som gir brukerne nyttige verktøy, slik som oppdaterte børskurser, opplysnings- og karttjenester som kan kobles mot adressebok, og værtjenester, forteller hun.

Blant tjenestetilbyderne nevnes Oslo Børs, Opplysningen og Map Solutions, samt Markedsavdelingen i Meteorologisk institutt.

- Akkurat som mobiltelefonisalg tok av med SMS-tjenestene og PC-salget tok av med Internett, tror vi at smartphones trenger en lignende nyttig ”killer-applikasjon” for å ta av. Og det beste av alt er at dette er 100 prosent norskutviklet teknologi, sier Øyvind Lundbakk Pedersen i Smartphones Telecom.

Til toppen