Norsk mobildrøm trenger penger

MagCom trenger 100 millioner kroner i løpet av neste år om det norske mobileventyret skal fortsette. Allerede i høst må aksjonærene punge ut.

Det norske mobilselskapet Magcom, som produserer mobiltelefoner som skal konkurrere med Nokia og Ericsson, har opplevd noe motbakke. Salgskurvene har ikke vært som forventet og den økonomiske nedgangen kom ubeleilig.

I dag kan Dagens Næringsliv rapportere at selskapet er i pengeknipe. Styreformann Harald Norvik opplyser til avisen at selskapet trenger likvide midler innen høsten.

- Det haster med å finne en løsning. Likviditeten minker, og vi må få inn mer penger raskt, sier Norvik til avisen.

Til sammen har norske og utenlandske investorer spyttet inn 200 millioner kroner i kassen til MagCom. Dette kan nå være forduftet etter utviklingen av den første, og foreløpig eneste mobilmodellen selskapet har kommet opp med.

- I løpet av neste år vil vi måtte trenge minst 100 millioner kroner for å komme videre. Hvor mye vi vil hente inn i første omgang vil jeg ikke si, sier Henning Stene, finansdirektør i MagCom til Dagens Næringsliv.

Avisen meldte mandag om at selskapet hadde bare solgt 3.000 telefoner fordelt på sine tre forhandlerkjeder, noe som er langt under salgsestimatene til selskapet. Men dette ser ikke styreformann Norvik som et problem.

- Vi har hatt helt klart lavere salg enn planlagt. Men hovedgrunnen til det har vært produksjonsproblemer. Salget er avhengig av hvor mye som produseres, og vi selger det som produseres, sier Norvik.

Til toppen