Norsk mobileventyr ender i konkurs

MagCom AS har gitt opp forsøket på å hente inn ny kapital til fortsatt drift av selskapet. Styret har besluttet å begjære selskapet konkurs.

Det som skulle bli et nytt norsk industrieventyr og tilføre landet en egen mobiltelefonproduksjon, endte med et hardt og brutalt møte med kapitalismens ubarmhjertige virkelighet.

Etter bare fire måneder i drift, kaster nå MagCom inn håndkledet.

I en pressemelding den 3. august 2001 meddelte MagCom AS at produksjon og salg av telefonen ble stanset, og at eierne ønsket å videreføre selskapet som et rent programvarehus. Dette forutsatte at de største eierne tilførte selskapet ny kapital.

Dessverre har ikke selskapet klart å hente inn de midlene som måtte til for å drive videre.

- Styret har derfor besluttet å begjære selskapet konkurs, opplyser selskapet i en pressemelding fredag ettermiddag. Etter lang tids ventetid og hype, kom den norske MagCom-telefonen endelig på markedet 26. mars. Bare fire måneder senere er det definitivt slutt på drømmen om å få et norsk motstykke til suksesshistoriene Nokia og Ericsson


- Eierne får stadige bekreftelser fra inn- og utland på at telefonen faktisk er et godt produkt. Bransjen er imidlertid inne i en dramatisk restrukturering, finansmarkedet har vært mot oss, og produksjonsproblemer i oppstarten har fått store konsekvenser for lanseringen. Derfor finner de største eierne det nå mest forsvarlig å drive videre i en annen form, sa styreformann Harald Norvik da MagCom i begynnelsen av august redegjorde for sine økonomiske problemer.

24 ansatte, deriblant daglig leder Henning Stene, mister jobben som følge av nedleggelsen.

Les også denne analysen: Magcom dødsdømt fra start
Til toppen