Norsk MSN Music-tjeneste åpnet i dag

Microsoft åpnet torsdag den norske utgaven av musikknedlastingstjenesten MSN Music.

Microsoft åpnet torsdag den norske utgaven av musikknedlastingstjenesten MSN Music.

MSN åpnet i dag den norske delen av den digitale musikktjenesten MSN Music, noen dager forsinket i forhold til løfter som kom i begynnelsen av oktober.

- MSN har en inngått avtale med de største plateselskapene, i tillegg til mer enn 2500 uavhengige plateselskaper. Fra i dag tilbyr vi nettbrukere i Norge å velge blant over 300.000 låter, sier daglig leder i MSN Norge, Benedikte Løvdal, i en pressemelding.

Den norske tjenesten vil selvfølgelig også by på norske artister, inkludert a-ha, Lene Marlin, Sondre Lerche, og Idol-stjerner som Kurt Nilsen. Mot nyttår skal den norske andelen øke betraktelig, og tjenesten skal da innholde den største samlingen norske låter på Internett.

- Hver dag fyller vi på med nye artister og låter, og innen nyttår kan nettbrukerne velge blant én million låter. Framover vil det derfor være liten grunn til å oppsøke platebutikken for å kjøpe den nyeste musikken, skaffe seg gamle slagere eller låter fra norske undergrunnsband. Vi vil ha alt, lover Løvdal.

Musikken leveres i Microsofts WMA-format med kopisperre og en bitrate på 192 kb/s. Prisen for hvert spor er normalt 9,90 kroner, mens hele album normalt vil koste 99 kroner. Brukerne skal også få tilgang til eksklusivt materiale.

I de nordiske landene drives tjenesten i samarbeid med CDON, som for nordmenn er mest kjent som en nettbutikk som selger CD-er, DVD-er, spill og bøker. Mindre kjent her i landet er det at CDON var først ute med å tilby nedlasting av musikk over Internett i Sverige. Selskapet forventer at avtalen med MSN vil gjøre selskapets tjenester tilgjengelige for et bredere publikum.

    Les også:

MSN Music er med nylige lanseringer i en rekke land, inkludert Sverige, Danmark, Finland, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Italia, Spania, Belgia, Nederland, Østerrike, Sveits, Australia, Brasil og Sør-Korea, trolig blitt den mest utbredte musikknedlastingtjenesten i verden. Om dette er tilstrekkelig til å gjøre store innhogg i andelene til Apples iTunes Music Store, gjenstår å se.

Den norske utgaven av MSN Music er tilgjengelig her.

Til toppen