Norsk musikk lager bygdeavis på nettet

Norsk Musikkinformasjon har funnet ut at nettet er en fin måte informere om norsk musikk på. Fredag lanserte organisasjonen sin elektroniske bygdeavis for Norge, Ballade.

Norsk Musikkinformasjon har funnet ut at nettet er en fin måte informere om norsk musikk på. Fredag lanserte organisasjonen sin elektroniske bygdeavis for Norge, Ballade.

Oppgaven til Norsk Musikkinformasjon er å informere om norsk musikkliv til de som måtte ønske å vite noe om det. Nå tar organisasjonen steget ut på nettet for fullt, og lanserer en innholdstjeneste om norsk musikk.
Ballade, som det nye musikkstedet er døpt, skal gi alle brukere anledning til å søke etter informasjon om artister, album, managementselskaper, historie og mye mer på sine splitter nye sider på nettet.


Per dags dato har Ballade.no ikke lagt ut noe musikk, det er først og fremst tekst og interaktivitet som bærer innholdet, men Norsk Musikkinformasjon legger ikke skjul på at de etter hvert også skal legge ut musikkfiler.

- Vi vurderer om vi skal bruke musikk som illustrasjon. Det er også en tanke å la usignerte artister og band presentere sine låter på sidene, sier Arvid Skancke-Knudsen, redaktør for Ballade, til digitoday.no.

Det andre tilbudet Skancke-Knudsen vil gi til brukerne er at de selv kan publisere nyheter, synspunkter og hva de ellers skulle ha på hjertet i Ballade, til glede (eller det motsatte) for hele den norske musikkmiljøet.

- Vi håper at brukerne vil gjøre dette. Vi skal for eksempel ha turnè-dagbøker og nyheter fra hele musikknorge, sier Skancke-Knudsen til digitoday.no. Konsertinformasjon samt servicefunksjoner fra arrangører med mer skal også være en viktig del av satsingen.

Norsk Musikkinformasjon sier de har brukt lite penger på satsingen, selv om de innrømmer at den er svært så viktig i organsiasjonens arbeide for å informere om norsk musikk.

Til toppen