Norsk mygg vinner global ERP-kontrakt

abc-group spiser kirsebær med de store og håver inn en internasjonal ERP-gigantkontrakt.

Norsk mygg vinner global ERP-kontrakt

abc-group spiser kirsebær med de store og håver inn en internasjonal ERP-gigantkontrakt.

Oslo-baserte abc group har slått seg opp på konseptløsninger og infosystemer på matvare og logistikk, og har vunnet gigantkontrakt med Lantmännen.

Det dreier seg om levering av ERP og beslutningsstøtte på globalt nivå til 150 selskaper i 22 land. Selskapet vil ikke ut med kontraktens størrelse.

Men kontrakten vil gi abc-group en pen sum. Prosjektet er et av de aller største kontraktene i Europa basert på ERP-systemet Microsoft Dynamics. Så vellykket har abc groups vært at Microsoft har kåret selskapet til Partner of the Year to av de tre siste årene, siste gang i 2007.

Den strategiske avtalen mellom Lantmännen og abc group ble nylig undertegnet i Stockholm, der hovedkontoret til det svenske storkonsernet ligger.

Lantmännen er en ledende aktør innen næringsmiddel, energi og landbruk. De lager mat basert på korn og har selskaper som AXA, Hatting, Regal, Skoga og Det Goda i porteføljen. I tillegg er selskapet store på fornybar energi og produserer pellets til bioenergi. Selskapet har 13.000 ansatte og omsetter for 32 milliarder svenske kroner.

Abc group er et norsk IT-selskap med litt over 20 ansatte, med en internasjonal kundeportefølje. Konseptene er bygget på standard ERP-løsningen; Microsoft Dynamics, og videreutviklet av abc group selv. Selskapet ble etablert i 1998 og omsatte i 2007 for 25 millioner kronermed et resultat på 4,5 millioner kroner.

Til toppen