Norsk næringsliv ut mot svensk avlyttingslov

Norsk selskaper ønsker at e-post og telefonsamtaler skal kunne styres utenom Sverige.

Norsk næringsliv ut mot svensk avlyttingslov

Norsk selskaper ønsker at e-post og telefonsamtaler skal kunne styres utenom Sverige.

Norsk næringsliv protesterer mot den omstridte svenske loven om overvåking av e-post og telefonsamtaler. Næringslivet vil vite om det går an å styre slik trafikk utenom Sverige, skriver e24.se.

    Les også:

Norske næringslivsfolk mener det bør utredes om internettservere kan flyttes fra Sverige eller om det kan strekkes en ny telekabel mellom Norge og Storbritannia, het det på det svenske nettstedet tirsdag. Mange norske selskaper har servere i Sverige.

Norske Tele2 overveier ifølge e24.se å flytte sine servere for tekstmeldinger hjem til Norge, for å avverge svensk snoking. - Vi har fått mange negative reaksjoner fra våre kunder, men vi har ikke bestemt oss for hva vi skal gjøre ennå, sier Tele2-sjef Haakon Dyrnes til nettstedet.

- Tenk om Kongsberg ønsker å kjøpe svenske Bofors, eller om forsvarsdepartementet i Norge sender e-post til USA angående kjøp av JSF-jagerfly - konkurrenten til svenske JAS Gripen. Vi er svært bekymret for at forretningshemmeligheter skal lekke ut, sier Per Morten Hoff, som er generalsekretær i interesseorganisasjonen IKT Norge.

Den nordiske teleoperatøren TeliaSonera har allerede flyttet finsk e-posttrafikk fra servere i Sverige til Finland. Det skjer i protest mot den nylig vedtatte FRA-loven, som tillater overvåking av e-post og telefonsamtaler for å styrke Sveriges sikkerhet. (©NTB)

    Les også:

Til toppen