Norsk nettagent til skifteretten

Internett-portalen Nettet.no forsøkte å lage en smart konkurrent til SOL. Men selskapets nyhetsagent ligger nå i Skifteretten.

Portal-selskapet Nettet.no er konkurs. Selskapet er det foreløpig siste i en serie optimistiske Internett-satsinger som verken lykkes i å tjene penger eller skaffe ny kapital.

digi.no skrev om selskapet 2. mars i fjor, en uke før Nasdaq-børsen begynte sin lange nedtur. Siden dette ble selskapets lansering stadig skjøvet frem i tid, men i november dukket prøve-versjonen av selskapets lovede nettagent opp.

Tjenesten, som ble kalt YesJames, skulle søke igjennom norske nettsider for å finne nyheter som passet med de søkeord som ble lagt inn. Slike søkesystemer finnes det mange av, men vanlige søk finner ofte for mange nyheter og relevansen er ofte for dårlig.

Nettet.no mente deres tjeneste, basert på den engelske Autonomy-teknologien, fungerte skikkelig. Nå er både prøve-versjonen av tjenesten og hjemmesiden til Nettet.no tatt bort.


- Det ble tatt ut konkursbegjæring mandag for to uker siden. Vi har sendt ut et brev til 60 kreditorer og tror kravene kommer opp i noen millioner kroner, forteller bobestyrer og advokat Hans Jørgen Arvesen hos Simonsen & Føyen til digi.no.

Arvesen forteller at selskapet arbeidet med å hente inn kapital, men lyktes ikke med en emisjon på 25 millioner kroner mot nye eiere.

Einar Nistad og Magne Histad, som også stod bak teleselskapet Sense, skal ikke ha vært villig til å skyte inn nye penger.

Hverken Einar eller hans bror og daglig leder i Nettet.no, Pål Nistad, var tilgjengelige for kommentar. Bobestyrer Arvesen søker fremdeles etter kjøpere av selskapets løsninger og en del utstyr.

Til toppen