Norsk nettsamfunn satser på familien

Det norske nettsamfunnet Album2.no vil gjøre bildedeling på nett like trygt som nettbanken.

Norsk nettsamfunn satser på familien

Det norske nettsamfunnet Album2.no vil gjøre bildedeling på nett like trygt som nettbanken.

Gjennom et år blir det tatt tusenvis av bilder i norske familier. Ofte havner bildene i en skuff eller i en mappe på datamaskinen. Få, om noen, får sett bildene. Nettsamfunnet Album2.no ønsket å gjøre det lettere og tryggere å dele bilder fra bryllup, bursdager og ferier.

Det norske nettsamfunnet Album2.no vil gjøre bildedeling på nett like trygt som nettbanken. Med fokus på familiebånd, satser Album2.no nå for fullt i Norge.

- Jeg ble inspirert av ungdommens bruk av nettsamfunn, men stolte ikke på dagens tjenester. Vi utviklet derfor Album2.no med hovedfokus på trygg oppbevaring og deling av bilder i familien, sier daglig leder og gründer av Album2.no, Sveinung Dammen.

Med nettsamfunn som Facebook, kan man legge ut bildene sine. Problemet er at idet du laster opp bildene dine, gir du Facebook rettighet til å bruke dem. Album2.no gir eieren av bildene full kontroll til å forhåndsbestemme hvem som skal få se bildene.

- Snart er dagen i dag historie. Bilder er en viktig del av bevare minnene våre. Det er derfor enda viktigere at disse bildene ikke går tapt. Vi ønsker at Album2.no skal være et interaktivt familieforum, hvor alle små og store hendelser i livene våre kan deles og bevares for denne og kommende generasjoner, sier Dammen.

Album2.no har også laget en funksjon som henter metadata fra bildene, som automatisk organiserer bildene på en tidslinje. På denne måten kan man også dokumentere sin livshistorie i bilder. Det er også lagt til en funksjon som automatisk generer brukerens slektstre basert på opplysningene brukeren gir om sine kontakter og personlige relasjoner.

Album2 AS er et norsk selskap finansiert av kjente norske forretningsfolk og Forskningsparken i Oslo.

Til toppen