KORTNYTT

Norsk nettsted for fritt publiseringssystem

TYPO3-miljøet i Norge har lansert et eget, norsk nettsted med ressurser knyttet til den åpen kildekode-baserte CMS-løsningen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. juli 2006 - 13:42

TYPO3 Norsk brukergruppe står bak et nytt nettsted, typo3.no, som vil inneholde nyheter og ressurser knyttet til dokumentasjon, forum og beskrivelse av TYPO3. Målet er å gjøre nettstedet til et nøkkelpunkt for utviklingen av et TYPE3-miljø i Norge.

TYPO3 er et system og rammeverk for innholdsadministrasjon (CMS/CFS) som ble opprettet allerede i 1997. Det er basert på åpen kilde, er utgitt under GPL og er rettet først og fremst mot bedrifter. Det skal være installer på mer enn 122.000 server globalt og er oversatt til 43 språk, inkludert norsk. Blant de større selskapene som benytter TYPO3 i ulike sammenhenger, finner man BASF, DaimlerChrysler, EDS, Konika-Minolta, Volkswagen og UNESCO. Dessuten benyttes det av mange universiteter, offentlige organisasjoner og ideelle organisasjoner.

Det norske nettstedet inneholder allerede mange ressurser, inkludert lenker til offisiell dokumentasjon, videoer, tips og triks, e-postlister, fora og brukergrupper. Det meste er kun tilgjengelig på engelsk, men planen er å få på plass noe grunnleggende dokumentasjon på norsk, samt dokumentasjon for sluttbrukerne av systemet.

Det pågår også et arbeid om å få til en formell organisering av TYPO3-miljøet i Norge, og meningen er at det nye nettstedet skal fungere som en sentral for dette.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.