Norsk nettsted selger piratfilmer og -spill

Nettsiden digitallageret.com tilbyr nye DVD-filmer og spill til fantasipriser. Betaling skjer via mobilen. Men er det ekte vare? Neppe.

Det er digi.nos søsterpublikasjon DinSide som omtaler digitallageret.com, der du kan få kjøpt DVD-filmer og dataspill til PC og Playstation 2 til fristende 100 kroner per stykk.

DinSide anbefaler deg imidlertid å holde deg unna digitallageret.com fordi egenreklamen på nettsiden mildt sagt indikerer at du kjøper piratkopier, ikke ekte vare: "De nyeste DVD filmen kan variere litt i kvalitet på lyd og bilde. Vi sender ingen produkter ut uten å vite at kvaliteten er OK. Alle PC og PS2 produktene er av 100% kvalitet. Din PS2 maskin må kunne spille "backups". Alle tittler er med orginalcover, men uten plastikkcover."

Videre har du INGEN rettigheter. Under punktet retur får du nemlig følgende melding:

"Vi tester alle produktene før de sendes ut. Derfor godtar vi ingen retur."

Ytterligere kommentarer er overflødige, konstaterer DinSide lakonisk.

Håvard Erga i Sandrew Metronome Norge sier til DinSide at de kjenner til nettsiden digitallageret.com fra før, og anbefaler folk til å holde seg unna.

- Dette er åpenbart piratkopier. Flere av DVD-titlene er ikke en gang ferdig produsert for DVD-formatet, hevder Erga.

Prisen er også en klar indikasjon på at det er ugler i mosen. Det er faktisk ikke mulig å selge helt nye DVD-titler til hundrelappen i dag.

- Mye tyder på at de som står bak denne nettsiden holder til på solkysten i Spania. Folk bør også merke seg at det slett ikke er sikkert at de vil få tilsendt varene de har bestilt og betalt. Her er det ingen garantier å støtte seg på. Også vi får forøvrig svi for dette - slike ulovlige og useriøse selskaper skaper krøll i systemet, og påfører oss unødvendig merarbeid. - Vi har forøvrig allerede satt Videogramforeningens norske advokat på saken, dette er selvsagt noe vi jobber aktivt med å få satt en stopper for. Personlig vil jeg tro at også Warner International vil ta de nødvendige skritt for å få stoppet dette salget, sier Erga til DinSide.

Les hele originalsaken på DinSide.

Til toppen