BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norsk ørepropp forsinket

Hypertecs ørepropp er forsinket. Men selskapet arbeider også med en mobiltelefon for håndleddet og en lomme-PC.

19. apr. 2001 - 11:34

Magcom er ikke alene om å ha ambisjoner om å konkurrere med de store. Hypertec heter et annet selskap som satser friskt mot store odds. Selskapet arbeider med hele tre produkter, hvor salget av det første produktet skal finansiere utviklingen av det neste.

Hypertec Freebit. <i>Foto:  Hypertec</i>
Hypertec Freebit. Foto:  Hypertec

Først ut er Freebit, en trådløs hodemikrofon som skal kunne brukes både sammen med mobiltelefoner og fasttelefoner. Hypertec bruker ikke Bluetooth-standarden for radio-overføring, men kommunikasjonsbrikker fra norske Bluechip (tidligere Gran-Jansen).

Freebit har en spesiell utforming som gjør at den sitter fast i øret uten noen bøyle eller propp inn i øret. Dette skal gjøre enheten mer behagelig å bruke. Freebit ble vist til pressen i januar, og selskapet lovet den gang salgsstart før sommeren. Les tidligere sak: Banebrytende norsk håndfri. Du kan også lese mer på Hypertecs hjemmesider.

- Vi arbeider med å rette noen barnesykdommer i programvaren i Freebit. Vi kan derfor ikke starte salget før tidlig til høsten, sier Richard Steenfeldt Berg, arbeidende styreformann i selskapet til digitoday.no.

Freebit blir dyr - 3.000 kroner vil enheten koste, men da får du med basestasjon og nødvendig koblingsmateriell til både mobiltelefon og fasttelefon. Til sammenligning koster Ericssons første Bluetooth-enhet 2.500 kroner.

Freebit er utviklet fordi den er det nødvendige tilleggsutstyret til selskapets to meget ambisiøse produkter. Hypertec arbeider med en mobiltelefon som skal festes til armen, og en lomme-PC som skal ha "alt".

Selskapet har allerede laget en prototype av håndleddstelefonen, et konsept enkelte vil kjenne igjen fra den gamle tegneseriefiguren Dick Tracy.
- Lansering skjer i løpet av neste vår, lover Steenfeldt Berg. Telefonen har foreløpig ikke noe navn.

Lomme-PC-prosjektet har Hypertec døpt Filephone. Konseptet baserer seg på et format på 20 x 10 cm, så stor som en regningskonvolutt.
- Målet er å lage en fullverdig PC og telefon i ett. Maskinen skal ha vanlig Windows eller Linux, ikke et begrenset operativsystem som Palm eller Windows CE, sier Steenfeldt Berg til digitoday.no. Prisen blir høy når maskinen kommer i salg tidlig i 2003, sier han.

Hypertecs ambisjoner blir ikke mindre når selskapet ikke har noen store investorer i ryggen. Magcom har brukt 150 millioner kroner på å utvikle sin telefon, Hypertec har klart seg med seks millioner for å utvikle den nesten ferdige Freebit øreproppen. Selskapet eies av en håndfull gründere.

- Vi skal finansiere utviklingen av håndtelefonen med inntektene fra Freebit. Og håndtelefonen skal finansiere utviklingen av lomme-PC-en forklarer Steenfeldt Berg til digitoday.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.