Norsk orm rammer Microsoft-brukere

En ny, trolig norskprodusert orm kan ramme alle brukere av Microsofts chat-tjeneste.

Antivirus-selskapet Symantec forteller at de i går oppdaget en ny Internett-orm som trolig er laget i Norge. Ormen, som har fått navnet 'W32.HLLW.Henpeck', sprer seg via meldingstjenesten MSN Messenger.

- Det er ikke så ofte nye virus eller ormer spores til Norge, sier Henrik A. Vaage, country manager, Symantec Norge.

- Den nye ormen ble innrapportert til Symantec Security Response den 9. oktober fra private brukere. Viruset har fått kategori 2 av 5 og anses dermed ikke for å utgjøre en stort virusfare. Dette har mer nyhetens interesse da viruset kommer fra Norge.

Ormen sletter ikke filer, men forsøker å hente ut CD-nøkler for spillene Half-Life og Counterstrike for distribusjon til én MSN Messenger-bruker. Den forsøker også å oppdatere seg selv ved å koble seg til en webserver som nå imidlertid er nede. Deretter sender ormen seg selv videre til alle navn på brukerens kontaktliste på MSN Messenger og benytter altså ikke e-postsystemet denne gangen.

Dersom du bruker MSN Messenger, bør du forsikre deg om at antivirusprogrammet ditt støtter dette. Du bør også oppdatere virusdefinisjonene fra Symantec. Oppdatering mot den nye W32.HLLW.Henpeck er tilgjengelig fra Symantec i dag.

For å undersøke om maskinen er smittet bør brukeren oppdatere til de nyeste virusdefinisjonene, kjøre en full systemskanning på alle filer og deretter slette alle filer som identifiseres som W32.HLLW.Henpeck.
Her kan du lese mer om W32.HLLW.Henpeck

Til toppen