Norsk prisvinner kaster seg over Silicon Valley

Oslo-utvikleren ObjectPlanet har mottatt en Jolt Excellence Award og vil kapre nye markeder.

Oslo-utvikleren ObjectPlanet har mottatt en Jolt Excellence Award og vil kapre nye markeder.

Jolt Excellence Award ble utdelt for fjortende år på rad av magasinet Software Development på et arrangement i San Francisco i forrige uke. Den høythengende prisen går til produkter, bøker og nettsteder som har rystet («jolted») bransjen ved å hjelpe til med å lage raskere, enklere og mer effektiv programvare. Blant andre nominerte var Microsoft, IBM, Borland, Apple, Sun, Intel, Adobe, Macromedia og BEA. Den lille Oslo-bedriften ObjectPlanet var blant de få premierte, med produktet Network Probe som vant kategorien for beste sikkerhetsverktøy.

    Les også:

Network Probe er et verktøy for å kartlegge nettverkstrafikken i en bedrift, avdekke flaskehalser, båndbreddetjuver og andre trafikkproblemer, og utbedre dem så fort som mulig.

– Jeg kan se om du laster ned musikk og filmer, sier daglig leder Bjørn Jarle Kvande i en e-post til digi.no.

Kvande sier han føler seg beæret av prisen.

– Dette betyr enormt mye for oss. Vi har uten tvil blitt lagt merke til i selve hjertet av Silicon Valley. Vi er sikre på at denne prisen vil fungere som en døråpner hos de store aktørene innen nettverksutstyr og administrasjonssystemer med tanke på fremtidig samarbeid og integrasjon av Network Probe.

Prisen vil bli fulgt opp av iherdig markedsarbeid, lover Kvande.

– Vi skal få hjelp av Innovasjon Norge til å skaffe kontakter og samarbeidspartnere i Silicon Valley, samtidig som vi har noen «linet» opp selv, så vi går en virkelig spennende tid i møte.

Med 2500 kunder i 80 land er ObjectPlanet ingen nykommer på det internasjonale markedet. I tillegg til sikkerhetsprogramvare for nettverk, selger selskapet også et Java-bibliotek med komponenter for forretningsgrafikk ( Easy Charts) og programvare for opinionsundersøkelser ( Opinio).

Til toppen