Norsk program følger med på HP PCer

Norsk program følger med på HP PCer

Easybits Software er et lite norsk programvareselskap som holder til i Oslo. De utvikler blant annet programmet Magic Desktop.

Nå har de fått en europeisk avtale med HP om å distribuere programmet på PC-produsentens Pavillion PCer. I første omgang gjelder det Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Norge.

– Dette er et viktig og riktig produkt for barn mellom to og ti år som bruker PCen, og spesielt de bruker nettbaserte tjenester, som web eller e-post, sier Area Category Manager Tore Särelind i HP i en pressemelding.

Magic Desktop fungerer som et operativsystem for barn. Det er Windows- basert og inneholder blant annet en sikker nettleser for barn, et sikkert e-postprogram, en rekke lek og lær-spill, samt spill og underholdning fra Disney. Det er kun foreldre som kan skru av programmet, dermed sikrer det også alle dokumenter og annen data på PC-en.

– PC-leverandørene har redusert mengden programvare de forhåndsinstallerer eller sender med sine maskiner. For programvareleverandørene er dette en utfordring, fordi den viktigste kanalen for å få vist fram programvaren blir borte. Denne avtalen med HP er et gjennombrudd for oss for å komme inn i viktige deler av det europeiske markedet, sier daglig leder Lars Jølstad i Norge.

Til toppen