FORBRUKERTEKNOLOGI

Norsk program i finalen om SourceForge-pris

Konkurrerer i multimedie-kategorien.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. juni 2009 - 15:09

Det norske åpen kildekode-prosjektet Subsonic har fått finaleplass i årets SourceForge Community Choice Awards og vil konkurrere med ni andre prosjekter i kategorien for beste prosjekt for multimedia, en kategori som tidligere har blitt vunnet av prosjekter som VLC (2008), Audacity (2007) og XBMC (2006).

Ifølge Sindre Mehus, en utvikler tilknyttet Subsonic-prosjekter, er Subsonic en multimediestreamer som gir brukerne tilgang til musikksamlingen uansett hvor brukeren befinner seg.

- Subsonic har masse ekstra funksjonaliet, som for eksempel integrert podcast-mottaker, sanntids downsampling og mediekonvertering, for eksempel fra FLAC til MP3, skriver Mehus i en e-post til digi.no.

- Ting det jobbes med nå, er å bruke Lucene som søkemotor, samt å utvikle en mobilklientapplikasjon basert på Android, skriver han videre og håper på mange norske stemmer på Subsonic.

Subsonic er basert på Java-teknologi og kan kjøres på blant annet Windows, Mac og Linux.

Nominasjonsrunden til årets SourceForge Community Choice Awards ble avsluttet den 29. mai. Da hadde SourceForge mottatt mer en 47 tusen nominasjoner, noe som er bortimot en dobling av antallet nominasjoner i 2008.

Nå er det opp til fellesskapet å stemme på sine favoritter, noe som kan gjøres på denne siden fra til 20. juli. Vinnerne vil bli kunngjort i forbindelse med et arrangement i San Jose den 23. juli.

Fra brukergrensesnittet til Subsonic.
Fra brukergrensesnittet til Subsonic.
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.