BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norsk programvare til Californias fjernundervisning

Netfront Interactive AS har inngått en millionkontrakt med Learning Bridges som leverer fjernundervisning til California State University.

Eirik Rossen
18. nov. 1998 - 13:41

Avtalen går ut på å utvikle og implementere en spesiell versjon av Netfronts verktøy for webpublisering, NetSpinner WebSite. Ifølge en pressemelding vant Netfront kontrakten på grunn av NetSpinners enkle oppbygging og funksjonalitet.

NetSpinner markedsføres som et rimelig verktøy for dynamisk webpublisering rettet mot små og mellomstore bedrifter. Netfront har utviklet en egen teknologi for speiling av nettsteder, kjent som Web Mirroring Technology. Pakken bygger på denne, og inneholder ellers verktøy for design, bygging, oppdatering og vedlikehold av nettsted. Den er utviklet i nært samarbeid med M2 Eiendomsmegling AS og har det siste året fått en rekke kunder utenfor Norge.

Avtalen med Learning Bridges innebærer en del skreddersøm som Netfront håper å få på plass innen jul. California State University betraktes som en utmerket arena for utprøving av løsninger for fjernundervisning. Institusjonen har 400.000 studenter og tar sikte på å tilby det som kan bli verdens første online Master-utdanning i løpet av to år. Netfront peker også på at Verdensbanken er samarbeidspartner i fjernundervisningsprosjektet på California State, og at løsninger der kan tenkes å danne skole for opplæringsteknologi beregnet på utviklingsland.

Daglig leder i Netfront, Jan E. Espelid, avslutter pressemeldingen med å fortelle at Anderson Consulting, Automobiles Peugeot og Northwest Airlines også har vist interesse for NetSpinner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.