AVTALER & KONTRAKTER

Norsk programvarehus solgt til dansk IT-gigant

Markerer start på en større internasjonal satsing.

KMDs konsernsjef Eva Berneke varsler at oppkjøpet av norske Banqsoft er ledd i en plan om internasjonal vekst.
KMDs konsernsjef Eva Berneke varsler at oppkjøpet av norske Banqsoft er ledd i en plan om internasjonal vekst.
20. juli 2015 - 10:07

Banqsoft AS, et norsk programvarehus med finansbransjen som nedslagsfelt, er solgt til det danske IT-konsernet KMD.

Banqsoft ble etablert i 1994 og har drøyt 140 ansatte fordelt på kontorer i Norge, Sverige, Finland og Polen. Hovedkontoret ligger i Oslo.

Virksomheten blir nå et heleid datterselskap i KMD, som er et av Danmarks største IT-konsern med rundt 3.000 ansatte og en fjorårsomsetning på 4,8 milliarder danske kroner.

Kjøpesummen fremgår ikke av mandagens kunngjøring. Etter det digi.no erfarer kan det være snakk om rundt 300 millioner norske kroner.

Overtakelsen betyr at det danske IT-konsernet overtar produktporteføljen, samt kunder og partnere av Banqsoft. I tillegg får 141 ansatte ny arbeidsgiver. Vel 50 stykker av disse er norske.

Les også: Norsk kryptopinne inntar Tyskland

- Vi er stolte

Administrerende direktør i Banqsoft, Johnny Rindahl, sier i en pressemelding at de nå «er på vei inn i en svært spennende periode».

- KMD er en av de store, seriøse aktørene i Danmark og Banqsoft kan tilføre et nordisk forretningsorientert perspektiv. Vi er stolte over at KMD ser på oss som et viktig strategisk element i en større internasjonal rolle for selskapet, sier Rindahl som nå ser frem til å jobbe med sine nye danske kolleger.

Banqsoft har videreutviklet løsningene sine de siste tre årene. I takt med at mange av de eksisterende kundene har vokst, har selskapet opplevd solid vekst. Santander er deres største kunde. Banqsoft har blant annet også vunnet bankprosjekter med Komplett, og kortløsninger for Bank Norwegian.

Forhandlingene om salg har vært ført siden oktober i fjor. Interessen har vært stor og for egen del har Rindahl vært spent på utfallet, forteller han til digi.no.

- KMD ønsker å etablere en finansiell satsing i Norden og ønsker at Banqsoft skal fortsette på egen kjøl. De er store på sikkerhet, drift og utviklingskompetanse. Det gleder vi oss til å få mer innsyn i, sier Rindahl som også bekrefter at alle de ansatte blir med videre.

Les også: Evry solgt til Apax

Internasjonal vekstplan

Oppkjøpet følger en rekke andre oppkjøp gjort av KMD i Danmark, men blir det første, større utenfor hjemlandet. Foruten den internasjonale dimensjonen peker selskapet på at dette har strategisk betydning for vekstambisjonene de har i privat sektor.

- Vi har over noe tid forsterket vår danske satsing både organisk og gjennom oppkjøp. Nå tar vi det første, større skrittet internasjonalt. Banqsoft er et vekstselskap og tilfører oss en god skandinavisk tilstedeværelse. Samtidig blir vi tilført en solid faglig ekspertise innen finanssektoren, der vi har ambisjoner om å vokse, uttaler konsernsjefen i KMD, Eva Berneke.

Det norske programvarehuset har løsninger for styring av porteføljer innen lån, leasing, lagerfinansiering, flåteadministrasjon og innlån for finansieringsselskaper og banker som sitt kjerneområde.

Et raskt blikk på de siste årenes regnskap vitner om solid vekst på inntektssiden med pene overskudd på bunnlinjen. I fjor ble det drøyt 137 millioner kroner i årlige driftsinntekter med et resultat før skatt på 23,9 millioner kroner.

Risikokapitalfondet Verdane Capital IV var største eier med en aksjeandel på 35,19 prosent.

Det var også en rekke andre private eiere som nå kan se frem til en hyggelig utbetaling. Det inkluderer fire av de opprinnelige gründerne, tre norske og én i Sverige, som satt på rundt 6 prosent av aksjene hver seg.

Les også: Finske Tieto sluker norske Software Innovation

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.