Norsk revisorprogram blir eksportvare

Norsk revisorprogram blir eksportvare

Bouvet og Den Norske Revisor-foreningen har utviklet et system som vekker stor internasjonal interesse.

Den Norske Revisorforening og Bouvet begynte i 1998 å utvikle et system som skulle hjelpe revisorer i deres arbeid. Produktet har fått navnet Descartes og det har nå blitt et modent produkt.

- Vi etterlyste et verktøy som hjelper revisorer i sitt arbeid. Verktøyet forenkler revisjonsjobben i forhold til alt av standarder. Dette er noe de fire store revisjonsselskapene har utviklet hver for seg, men som mindre selskaper ikke har hatt tilgang til, sier Per Hanstad, administrerende direktør i Den Norske Revisorforening, til Finansavisen.

Totalt anslår samarbeidspartnerne at det har blitt brukt mellom 40 og 50 millioner kroner på utviklingen av systemet. Kundene betaler 3.000 kroner per bruker, per år.

- Etter lanseringen av den nye versjonen har vi fått 900 nye kunder. Fra før av hadde vi 1.500, sier Hanstad.

Etter å ha vist frem systemet på en konferanse i Paris i september ifjor, har det kommet mange forespørsler fra aktører i hele 24 land. Flere av dem har tatt turen over til Norge for å se nærmere på om systemet kan egne seg for deres hjemmemarked.

- Som oftest kan de ikke tro at det ikke alt eksisterer en slik løsning i markedet fra før av, sier Hanstad til Finansavisen.

Etterpå skal de imidlertid være overbevist om produktets fortreffelighet. Det kan åpne for en ny norsk eksportartikkel.

Til toppen