BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norsk samarbeid for «cloud computing»

Bank, lønn og regnskap kan leveres i ett fra nettskyen til små og mellomstore bedrifter.

20. aug. 2009 - 14:30

Fokus Bank, Bluegarden og 24SevenOffice går sammen om å levere en felles og sømløs integrert «Cloud Computing»-løsning, går det fram av en pressemelding. Partnerne mener de er først i verden om å levere bank, lønn og regnskap i ett og samme system for små og mellomstore bedrifter.

Løsningen er beregnet på dem som vil hente sine grunnleggende økonomisystemer, banksystemer og kundesystemer fra nettskyen. Den kombinerer banktjenester fra Fokus Bank og lønnsprodukter fra Bluegarden med CRM, regnskap, fakturering, prosjekt med mer fra 24SevenOffice. Konseptet har fått navnet allinone@.

Utviklingen av allinone@-konseptet ble startet for nærmere tre år siden. Det markedsføres nå med utgangspunkt i en treårsavtale mellom selskapene.

– Vi ser at flere og flere av våre bedriftskunder etterspør enklere og mer effektive løsninger for administrasjonen og oppfølgingen av sin bedrift. Ved å ta del i den teknologiske utviklingen og knytte ledende systemer på hvert sitt område sammen i nettskyen kan vi gjennom konseptet allinone@ gi kundene nettopp dette: en integrert løsning for all økonomisk administrasjon av SMB-bedrifter, sier Jan Haakonsen, leder for Cash Management i Fokus Bank.

Fordelen med å kjøre slike systemer over nettskyen er at man slipper selv alt av installasjon, drift og sikkerhetskopiering. Partnerne lover en effektiv digital saks- og informasjonsflyt mellom bank, bedrift, regnskapsbyrå og revisor, og at kundene skal slippe å ansette egne fagfolk innen administrative funksjoner som lønn, regnskap og IT. Med andre ord: Større effektivitet og sikkerhet, samtidig som man sparer penger. Mot, selvfølgelig, at man har full tillit til leverandørene.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.