BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norsk samhandling til Danmark

Aarhus kommune har valgt PPS fra Akribe, en praktisk løsning for sykepleiere.

15. mars blir PPS tilgjengelig for smartmobiler, nettbrett og ansattes hjemme-pc-er. Tjenesten dokumenterer 300 kvalitetssikrede prosedyrer i sykepleien, og oppdateres koontinuerlig med utgangspunkt i forskning og erfaring.
15. mars blir PPS tilgjengelig for smartmobiler, nettbrett og ansattes hjemme-pc-er. Tjenesten dokumenterer 300 kvalitetssikrede prosedyrer i sykepleien, og oppdateres koontinuerlig med utgangspunkt i forskning og erfaring.

PPS står for «praktiske prosedyrer i sykepleietjenesten». Det er en database med 300 kvalitetssikrede prosedyrer, med utfyllende kunnskapsstoff. Hensikten er å øke sikkerhet og kvalitet i pleie av syke.

Systemet ble etablert av forlaget Akribe i 2001 etter et forsknings- og utviklingsprosjekt i samarbeid med Rikshospitalet, Sykehuset Telemark og Høgskolen i Østfold, med støtte fra Innovasjon Norge. PPS oppdateres og ajourføres årlig med utgangspunkt i blant annet ny forskning og endringer i lovmessige krav.

Hittil har PPS vært begrenset til Norge. I dag melder Akribe at systemet er valgt av Aarhus kommune i Danmark etter et omfattende evalueringsarbeid.

– For Akribe er denne kontrakten en døråpner til det danske markedet. Det betyr at vi nå dobler markedspotensialet i forhold til Norge, sier daglig leder Marit Landsem Berntsen.

Hun tror dette blir starten på en felles nordisk kvalitet innen sykepleie. Hun beskriver PPS som erfaringsutveksling og samhandling i praksis, siden systemet sørger for at resultater fra forskning og fagutvikling raskt og sikkerhet gjøres tilgjengelig i pasientbehandlingen.

Ved at PPS tas i bruk i flere land, og når en større pasientgruppe, vil omfanget av prosedyrer øke.

En versjon 2.0 av PPS blir tilgjengelig 15. mars i år. Denne versjonen støtter smartmobiler basert på iOS, Android og Windows. Den vil også gjøre det mulig for pleiere å få tilgang til PPS gjennom sin hjemme-pc eller et nettbrett.

Prosedyrene brukes som dokumentasjon i pasientjournaler og som verktøy for å motvirke rutinesvikt. Ved noen sykehus er PPS integrert med elektronisk pasientjournal.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.