BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norsk selskap bygger ny type ERP-system

Per Ljåstad i den norske Cosima har utviklet en annerledes ERP-løsningen.

Per Ljåstad i den norske programvaremyggen Cosima mener at dagens ERP-leverandører er for gammeldags i måten de har bygd opp sine systemer på. Han mener at de er for fokusert på å tilpasse seg hver enkelt avdeling og at de istedenfor bør fokusere på hele verdikjeden i bedriften.

Etter å ha levert programmeringstjenester siden 1990 innen ERP-fagfeltet, har Cosima brukt de siste årene på å bygge sitt eget nye ERP-system slik de mener at denne typen systemer bør være.

- Man kan kalle det andre generasjon ERP, sier Ljåstad til digi.no.

Systemet tar utgangspunkt i verdikjedemodellen som ledelsesguruen Michael Porter presenterte i sin bok Competetive Advantage (norsk tittel: Konkurransefortrinn) som kom i 1985. Denne modellen presenterer de interne aktivitetene som en sekvens som henger sammen.

Cosima er fortsatt et lite selskap med seks ansatte og hadde en omsetning i underkant av tre millioner i 2004. Nå satser de på å vokse kraftig på salg av sitt nye ERP system etter at de nå har gjennomført vellykkede prosjekt hos pilotkundene.

- Vårt fokus er ikke å konkurrere med Mamut. Vi satser på bedrifter fra 20 ansatte og opp til mellomstore og store bedrifter, sier Ljåstad.

Blant kundene som har tatt systemet i bruk finner vi forsikringsselskapet Norsk Hussoppforsikring, HSP Tools-kjeden og Den Norske Israelmisjon.

- Vi er ferdig med pilotkundene. Nå vil vi realisere sammenmed partnere med erfaring innenfor ERP-markedet som ser at markedet har kommet lengre enn det som tilbys i dag, sier Ljåstad.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.