Norsk selskap får drahjelp av HP og Cisco

Norske Cardiac satser på det internasjonale sykehusmarkedet og får nå drahjelp fra bransjegiganter.

Norske Cardiac satser på det internasjonale sykehusmarkedet og får nå drahjelp fra bransjegiganter.

Det norske IT-selskapet Cardiac holder til i Porsgrunn og lever av å levere løsninger for industriell og medisinsk IKT. Selskapet omsatte i 2005 for 46,7 millioner kroner og ble sittende igjen med et overskudd på ti millioner.

Nå har Cardiac nettopp blitt ferdig med første del av leveransen til St. Olavs Hospital i Trondheim som gjør sykehuset til det første i verden som kan drive all data-, TV-, radio-, og toveis talekommunikasjon over trådløse nett. På St. Olavs Hospital består løsningen av cirka 1500 trådløse IP-telefoner, 3500 faste telefoner, 300 pasient terminaler, 60 sengetun PCer og cirka 500 PDAer.

Erfaringene herfra er gode og nå har selskapet tegnet avtaler med IT-gigantene Cisco og HP for å eksportere selskapets løsninger til det globale sykehusmarkedet. Trioen melder at de allerede har fått flere konkrete anbudsforespørsler fra utlandet.

Sammen med HP og Cisco leverer Cardiac løsninger som gjør leger og sykepleiere i stand til å lettere dele pasientinformasjon, spore medisinsk utstyr trådløst, sanntidskommunikasjon med pasienter og kollegaer over trådløst nett, fjernovervåking av pasienter og mer effektivt samarbeid for bedre pasientoppfølgning.

I samarbeidet vil HP fungere som overordnet systemintegrator med ansvar for prosjektledelse, arkitektur og integrasjon. I tillegg vil HP være ansvarlig for sikkerhet, design og implementering av nettverk og open roaming, opplæring og overvåkning, samt leveranse av servere, datalagring, arkivering, PCer og PDAer. Cisco vil levere IP-telefoni, lokasjonsbaserte tjenester, samarbeidstjenester og nettverksinfrastruktur.

Norske Cardiac vil stå for integrasjon av ringesnor og medisinske innretninger, alarmsadministrasjon, portørkommunikasjon, pasient terminaler, samt sporing av medisinsk utstyr og pasientterminaler, basert på deres Imatis mellomvareløsning.

– Europeiske sykehus står foran utfordringen med å kutte kostnader, øke effektiviteten og bli mer ansvarlig for pasientene. IT vil spille en avgjørende rolle i dette og med å sikre trygg og effektiv pleie av pasienter, sier Eivind Roald, administrerende direktør i HP Norge i en pressemelding.

Cardiac opplever gode tider og må rekruttere for å kunne håndtere den sterke etterspørselen.

- Dette er veldig artig! Etterspørselen er enorm, og vi rekrutterer nå 20-30 nye personer til Cardiac . Ukentlig kommer utenlandske helseinstitusjoner på besøk for å se hva vi har fått til her i Norge. Potensialet for denne alliansen er enormt stort, sier Morten Andresen, administrerende direktør i Cardiac .

Til toppen