BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norsk selskap først ute med BlueTooth-konkurrent

Norske Chipcon skal være først ute med å levere en enhet som er klargjort for BlueTooth-konkurrenten ZigBee.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. nov. 2003 - 12:08

ZigBee er en nye standard for trådløs forbindelse mellom ulike enheter det har summet mye rundt i det siste. Teknologien ventes å gi BlueTooth konkurranse. Den har flere fordelaktige egenskaper, blant annet bedre rekkevidde, støtte for langt flere samtidige enheter per nettverk, svært lavt strømforbruk og trolig også lavere pris. Ulempen er at den maksimale båndbredden til ZigBee er 250 kb/s, mot 1 Mb/s for BlueTooth.

    Les også:

ZigBee opererer i 2,4 GHz frekvensbåndet, i tillegg til frekvensbåndene 915 MHz (Amerika) og 868 MHGz (Europa). Båndbredden er betydelig lavere når de to sistnevnte frekvensbåndene benyttes.

ZigBee utvikles av ZigBee Alliance, hvor en rekke store selskaper, inkludert Motorola, Philips og Mitsubishi Electric er medlemmer. ZigBee er basert på IEEE 802.15.4 RF-standarden.

Denne uken annonserte norske Chipcon at selskapet er første ute med å kunne levere en RF-transceiver med støtte for 2,4 GHz IEEE 802.15.4. Denne enheten, CC2420, er basert på selskapets SmartRF03-teknologi og skal ha egenskaper som overgår de spesifikasjonen krever.

- Chipcon mener at IEEE 802.15.4 har potensial til å få en betydelig markedsandel, nå som det finnes én global standard som fokuserer på lav båndbredde, lavt strømforbruk og bruksområder med lav pris, sier John Helge Fjellheim, visepresident for komponentsalg i Chipcon, i en pressemelding.

- Vi tror også at ZigBee-teknologien vil bli godt akseptert som teknologien som muliggjør samhandling mellom standardbaserte trådløse nettverksløsninger med lav pris, lavt strømforbruk og lav datarate, sier Fjellheim.

Brikken tilbys i en 7 x 7 mm QFN 48-pakke. Prøveeksemplarer er allerede tilgjengelig, mens volumproduksjon skal komme i gang i januar 2004. Priser per brikke i store kvanta vil være omtrent 3 dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.