Norsk selskap rir på Skype-bølgen

En løsning som kobler mobiltelefon til Skype-nettet, har allerede høstet gevinst i Asia.

En løsning som kobler mobiltelefon til Skype-nettet, har allerede høstet gevinst i Asia.

Norske IPdrum kaster seg på Skype-bølgen og vil bringe løsningen videre mot mobile brukere over hele verden.

Skype-brukere har hittil kunnet ringe gratis over hele verden, men da fra PCen sin eller med en fast-telefon koblet til PCen.

Med programvare og kabel fra IPdrum kan man ringe Skype-brukere fra mobilen. Man betaler bare lokal, norsk takst på mobilen og bruker så Skype til den internasjonale kontakten.

IP-telefonitilbyderen Skype har på 20 måneder rukket å bli en av verdens største telekomoperatører med 50 millioner aktive brukere. 120 millioner nedlastinger av Skype er registrert.

Dette markedet vil IPdrum skumme fløten av, og er allerede godt i gang. Selv om tjenesten ikke lanseres før midten av august, signerte IPdrum sin første kontrakt på 1.000 brukere til en distributør i Malaysia.

Bestillingen skjedde på et messearrangement i Singapore i går. IPdrum prydet forsiden på messeavisen og var på nyhetene på CNBC Braking News.

- Dette er stort. Det er skrevet om oss i over 800 aviser, tidsskrifter og webaviser fra hele verden og vi har passert 6.000 treff på Google, sier administrerende direktør Kjetil B. Mathisen i IPdrum til digi.no.

IPdrum ble etablert i februar av gründeren og svensken Jerry Pettersson. En knippe norske private investorer står bak. Salg og administrasjon skjer fra Norge, mens 13 personer står bak forsknikning og utvikling i Uppsala.

Selskapet skal tjene penger på en egenutviklet programvare og kabel som kobler Skype til mobiltelefonen, og inngår i disse dager avtaler med distributører og mobiloperatører i både Asia, Europa og USA.

Interessen er også stor blant mobiloperatører som har sett seg truet av Skype på grunn av høye marginer på internasjonal roaming.

IPdrum-løsningen vil være tilgjengelig fra midten av august til en pris på mellom 400 til 500 kroner.

Til toppen