Norsk selskap skal videreutvikle Firefox

Har fått langtidskontrakt med Mozilla.

Norsk selskap skal videreutvikle Firefox

Har fått langtidskontrakt med Mozilla.

Selv om frivillige bidrag er svært viktige for Mozilla, gjøres også mye av utviklingen av selskaper som får betalt for jobben.

I dag kunngjorde norske RUnit Software at selskapet har inngått en langtidskontrakt med Mozilla om videreutvikling av Firefox. RUnit skal bidra til å forbedre ytelse og sikkerheten til nettleseren.

- Vi er veldig fornøyde og ikke så rent lite stolte av dette, sier Bjarne Geir Herland, daglig leder og grunnlegger av RUnit, i en pressemelding

- Mozilla hyrer kun de beste utviklerne, og har folk i blant annet USA, Canada, Russland,

Frankrike, Japan, New Zealand og Kina. Og nå også på Marineholmen i Bergen.

RUnit skal ha utført konsulentarbeid for Mozilla helt siden 2005. Nå knytter stiftelsen det norske selskapet tettere til seg.

- Avtalen med Mozilla gir oss økonomi og fleksibilitet til også å bruke tid på egne prosjekter. Siden vi ikke har tunge investorer i ryggen, gir det langsiktige arbeidet med Firefox oss den nødvendige ro til å forbedre og markedsføre våre egne produkter, sier Herland.

Han forteller at avtalen også gir rom for å ansette flere utviklere, men selskapet setter høye krav til de ansatte.

- Kun de absolutt beste slippe gjennom nåløyet, ofte de mest ekstreme nerdene med dyp teknisk kompetanse på flere områder. Vi er ikke typiske IT-konsulenter, sier Herland.

Til toppen