Norsk Siemens-direktør blir sjef for Skandinavia

SBS slår sammen virksomhetene i Norge, Sverige og Danmark med Ole Morten Skymoen som ny toppsjef.

SBS slår sammen virksomhetene i Norge, Sverige og Danmark med Ole Morten Skymoen som ny toppsjef.

42-årige Ole Morten Skymoen blir den nye toppsjefen (CEO) for Siemens Business Services (SBS) for hele Skandinavia. Forretningsenhetene i de tre landene har rundt 900 ansatte og omsatte i fjor for 193,8 millioner Euro med et EBIT-resultat på 6,3 millioner Euro.

SBS legger opp til en aggressiv vekst og en god utvikling framover som følge av organisasjonsendringen. Det er innen outsourcing selskapet ser den store veksten.

- Hensikten med sammenslåringen er først og fremst å sikre en sunn forretning framover og å bli mer konkurransedyktig, forteller Skymoen til digi.no.

Siemens Business Services som er sterke på outsourcing og konsulenttjenester er på høyde med store aktører som IBM, EDB Business Partner og ErgoGroup i Norge. I Europa plasseres SBS på femte plass etter IBM, EDS, T Systems og HP. På verdensbasis plasseres SBS på 10.plass blant konkurrenter.

Mens Ole Morten Skymoen blir CEO (chief executive officer) med ansvar for strategi kunder, marked og salg går svenskesjefen Ulf Palmblad inn i rollen som COO med det operative ansvaret for at SBS leverer det de skal. Den danske sjefen Peter Michael Poulsen vinker farvel til sin jobb som administrerende direktør i SBS Danmark, skriver danske Computerworld.

- Poulsen valgte selv å slutte. Dette var ikke vårt ønske. Tvert imot ønsker vi å beholde alle ledere og mellomledere ettersom vi ser dem som strategisk viktige for å nå våre mål, sier Skymoen.

Siemens Business Services er et datterselskap i Siemens med 33.000 ansatte lokalisert i 40 land. SBS legger opp til satsning innen løsninger, rådgivning, prosjektgjennomføring, drift, outsourcing, service og implementering med fokus på langsiktige kundeforhold.

Det var SBS som vant den prestisjetunge kontrakten FISBasis med Forsvaret for drøye to år siden mot 20.000 brukere.

Avtalen går fram til 2006, som blir en viktig referanse for SBS framover i kampen om større markedsandeler.

Til toppen