Norsk skole gjenvinner PC-er til Kenya

Drømtorp videregående skole i Ski gjenvinner utrangert IT-ustyr, og gir det til Kenya.

Norsk skole gjenvinner PC-er til Kenya

Drømtorp videregående skole i Ski gjenvinner utrangert IT-ustyr, og gir det til Kenya.

En rekke selskaper verden over har spesialisert seg på returavfall fra IKT-produkter til u-land. Norske Fair (Fair Allocation of Infotech Resources) er blant disse, og ble etablert i 2002.

Fair har hovedkontoret i Oslo, i tillegg til egne lokale lag i Stavanger, Bergen og Molde. I dag åpner Fair nokså overraskende et samarbeid med en ekstern aktør, som i dette tilfellet er en videregående skole på Ski.

Skolen har en elektrolinje, og målet med å samarbeid med Fair, er å kunne gi elever erfaring på å sette sammen IT-utstyr, samtidig som det gir bistand til Kenya.

Drømtorp videregående skole har allerede et samarbeidsprosjekt med Kenya, og vil nå utvide det til å også å gi bistand på IT-utstyr. Fair er dermed blitt en ny samarbeidspartner sammen med Strømmestiftelsen og Mysa-prosjektet i Kenya i skoleprosjektet Kunnskap for oss – bistand til andre.

– Drømtorp videregående vil nå ta kontakt med bedrifter i Ski og Follo-området for et samarbeid på innhenting av gammelt IT-utstyr. Det kan være alt fra gamle PC-er, til nettverkskort, mus, tastatur, svitsjer og rutere, forklarer Fair-sjef Knut Foseide til digi.no.

I samarbeid med to kompetente lærere på IT på skolen, får elevene prøve seg på å sette sammen IT-utstyret og sende det videre til Fairs hovedlager i Oslo. Fair sender det deretter videre til skolebarn i Kenya.

Virksomheter som har krav til sikkerhetsrutiner i forbindelse med sletting og håndtering av maskiner som Drømtorp ikke kan imøtekomme, vil betjenes direkte av Fair.

Dette blir en del av et undervisning- og prosjektsamarbeid hvor elever ved skolen, med rettleding fra lærere vil drifte lokalavdelingen.

Til toppen