AVTALER & KONTRAKTER

Norsk søkeselskap kjøpt opp

Virksomheten med røtter til Fast blir slukt av et større IT-miljø fra Baltikum.

Ole-Kristian Villabø (bildet) blir med videre etter at Comperio nå er solgt til Uptime fra Estland.
Ole-Kristian Villabø (bildet) blir med videre etter at Comperio nå er solgt til Uptime fra Estland.
30. des. 2015 - 10:21

Comperio er et norsk konsulentselskap med søkeløsninger til bedriftsmarkedet som spesialområde. De ble etablert som en avlegger av Fast Search & Transfer tilbake i 2004.

Selskapet med hovedsete i Oslo og datter i Stockholm har de siste årene forsøkt å snu en negativ trend, men etter et utfordrende 2015 har eierne valgt å selge.

Kjøperen er Uptime OÜ fra Estland, en privateid IT-bedrift startet i 1992 som i dag har 80 ansatte. Uptime har avdelinger også i Makedonia og Sveits.

Oppkjøpet priser Comperio til et sted mellom 10 og 20 millioner kroner, opplyser konsulentselskapets administrerende direktør Ole-Kristian Villabø til digi.no.

– De har overtatt 95 prosent av aksjene, sier Villabø. Han er selv blant eierne som har valgt å selge sin andel, og bekrefter at både Truls Berg og Jørn Ellefsen også har solgt seg ut.

Comperio har ved overtakelsen rundt 20 medarbeidere, alle blir med videre bekrefter Villabø. Dermed har halve staben forsvunnet siden han overtok sjefstolen for et drøyt år siden.

– Gir oss nye muligheter

Han forteller at tidspunktet føltes riktig for å la nye koster overta eierskapet.

– Det har vært et utfordrende år. Vi ser fram til at oppkjøpet vil gi oss nye muligheter, større bredde og gjøre oss mer konkurransedyktige. Vi skal fortsatt være et miljø som er supergode på søk, men vi kommer til å få større variasjon i det vi skal tilby. Det blir et mer helhetlig tjenestespekter, som skal fokusere på forretningskritiske prosesser.

Ifølge ham er Uptime det åttende største IT-selskapet i Estland.

– De har hatt veldig gode tall de siste årene og er gasellebedrift for andre året på rad. Uptime oppfattes kanskje som det sterkeste Microsoft-miljøet i landet, sier Villabø.

Avdelingen i Norge er for øvrig på søken etter to-tre nye teknologer med kompetanse på Microsoft-teknologi som Sharepoint og .Net.

Med overtakelsen av Comperio kommer også navnet på det norske søkeselskapet til å endres til Uptime over tid, men dette vil først skje etter en stund.

Uptime-direktør Eero Tohver sier i en pressemelding at oppkjøpet gir dem en sterk lokal tilstedeværelse i Norge og Sverige. Tohver berømmer Comperio for ekspertise som han mener vil berike dem både med ny kompetanse og friske ideer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.