BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Norsk søketeknologi er best i verden

Per Morten Hoff og IKT-Norge jubler over Microsofts norske søkesatsing.

Microsoft-sjef Steve Ballmer holdt åpningstalen på MSDN Live-konferansen for cirka 1.200 norske utviklere.
Microsoft-sjef Steve Ballmer holdt åpningstalen på MSDN Live-konferansen for cirka 1.200 norske utviklere.
30. sep. 2008 - 12:05

Microsofts toppsjef, Steve Ballmer, er på Oslo-besøk i dag, og han benyttet anledningen til å fortelle statsminister Jens Stoltenberg at de gjør Fast til sitt hovedkontor for søkesatsingen.

- Når Microsoft flytter sitt globale hovedkontor for søk til Norge er det en stor annerkjennelse av kompetansen i Fast, på NTNU og til det norske miljøet for søketeknologi, som er blant de beste i verden, sier Per Morten Hoff i IKT-Norge.

Hoff trekker frem den sterke næringsklyngen som har vokst seg opp rundt søk i Norge

- At Microsoft nå flytter hit er en bekreftelse på at det norske miljøet for søketeknologi er helt i verdenstoppen. Dette bekreftes jo også av at bedrifter som Google og Yahoo har utviklingsavdelinger rundt NTNU i Trondheim. Vi har også andre sterke bedrifter i Norge som IntelliSearch, sier Hoff.

Hoff og IKT-Norge ber politikerne bite seg merke i at en gigant som Microsoft prioriterer å satse i Norge på et så strategisk viktig område som søketeknologi. Det bør være et kvalitetsstempel som bør få det politiske miljøet til å investere mer i forskning og utvikling av informasjonsteknologi.

- Dette bør være en kraftig vekker for norske politikere om at det må satses på forskning og høyre utdanning her i landet. Vi forventer en styrkning innen IKT-forskning når statsbudsjettet legges fram i neste uke. Dersom vi statser riktig kan vi bli teknologisk og kunnskapsmessig verdensledende innen våre områder, det har Microsoft vist oss i dag, avslutter Hoff.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.