Norsk søketeknologi til amerikansk søkegigant

Norske SearchDaimon får viktig avtale som sikrer millioninntekt.

Norsk søketeknologi til amerikansk søkegigant

Norske SearchDaimon får viktig avtale som sikrer millioninntekt.

Fast er langt fra det eneste norske søketeknologiselskapet. Søkemiljøet rundt NTNU i Trondheim har fostret en rekke eksperter på søketeknologi, og SearchDaimon er et norsk selskap som har sprunget ut av det miljøet.

Selskapet ble stiftet av gründerne Runar Buvik og Magnus Galåen så sent som i juni 2005, og nå kan de melde om en viktig kontrakt som kan bli viktig for selskapets fremtid.

Den amerikanske søketjenesten exactseek.com har tegnet avtale om å bruke SearchDaimons søketeknologi til å håndtere fluere millioner søk i måneden, fordelt på over 200.000 registrerte brukere.

Jayde, selskapet som eier søketejenesten, har inngått en avtale som strekker seg over 3 år, og som sikrer SearchDaimon en inntekt på 3 millioner kroner pluss 1,5 millioner kroner i annonseinntekter.

- Vi har hatt skaleringsproblemer på både søkebelastningen og på antall websider i vår indeks, og måtte til Trondheim i Norge for å finne et selskap med god nok teknologi for å dekke våre behov, sier Mel Stocen, administrerende direktør i Jayde Online, i en pressemelding.

exactseek.com har nå over 500 millioner websider i sin indeks, og den forventes å økes til en milliard i løpet av det kommende året.

- Plattformen skalerer enkelt til mange ganger dagens størrelse bare ved å legge til mer maskinvare, sier Runar Buvik, teknologisjef i SearchDaimon.

    Les også:

Til toppen