JUSS OG SAMFUNN

Norsk spillselskap utsatt for utpressing

Det norsk-eide nettspillselskapet NordicBet ble i påsken angrepet av hackere som krevde 20 000 dollar.

Nettspillselskapet NordicBet, som har norske eiere, ble i påsken forsøkt presset for penger etter et angrep på selskapets nettsider. Utpresserne krevde 20 000 dollar for å la være å angripe nettsidene deres, skriver comon.dk.

NordicBet tilbyr ulike gambling-tjenester rettet inn mot det nordiske markedet, hvor kundene spiller penger på ulike ting som skjer innen sport og underholdning. Selskapet har rundt 20 000 aktive kunder, hvorav 40 prosent av disse er i Norge.

Selskapet opererer fra Costa Rica, da det er ulovlig å drive gambling-baserte selskaper i Norge. I påsken klarte hackere å stenge selskapets nettsider i ti timer, og forsøkte samtidig å presse selskapet for 20 000 dollar.

- Vi ble angrepet på langfredag, og nettsiden var nede i rundt ti timer. Samtidig fikk vi en e-post med krav om 20 000 dollar fra angriperne, sier daglig leder Jan Svendsen i NordicBet til digi.no.

Han anslår at selskapet kan ha tapt opp mot 30 000 euro netto, eller rundt 250 000 kroner, netto på angrepet, uten at han har nøyaktige tall på dette. Det er imidlertid uaktuelt å betale penger til utpresserne, sier Svendsen.

- Vi bare ignonerer dem. Å betale vil bare gi dem drivstoff til å drive sabotasje i bransjen i lengre tid. Vi bruker mye penger på beskyttelse, så jeg mener vi har fått rimelig god kontroll, sier han til digi.no.

Det er ikke første gang selskapet er blitt utsatt for utpressing. I november i fjor forsøkte noen å presse selskapet for 10 000 dollar etter et angrep på nettsiden. Hele bransjen har blitt utsatt for angrep og forsøk på utpressing.

- Det siste halvåret har nesten alle i bransjen blitt utsatt for angrep og utpressing. Noen idioter har gitt etter og betalt utpresserne. Det gir jo bare vann på mølla til disse folkene.

Det er ukjent hvem som står bak, men flere i bransjen spekulerer på om det er russiske hackere som står bak.

- Vi i bransjen er rimelig sikre på at dette er russere. Ut fra det jeg har hørt, så er det blitt betalt penger til russiske konti, forteller han til digi.no.

NordicBet er registrert i Costa Rica i Sør-Amerika, men har norske eiere. Det var nordmennene Jan Svendsen, Harald Lervik, Øyvind Dahl og Espen Skoglund som startet selskapet i 2002. I fjor fikk selskapet et lite overskudd på 200 000 kroner av en omsetning på 500 millioner kroner. Selskapet har 45 ansatte i Tallin og Costa Rica. I tillegg benytter det seg av frilansere som arbeider med oddssetting i de ulike markedene.

Konkurrenter er blant annet svenske Expekt, Centrebet, Unibet og Ladbroks.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.